Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ДОПОМОГА НА ПОХОВАННЯ У 2012 РОЦІ

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 16.11.2011 р. № 55 запроваджено новий розмір допомоги на поховання. Так, з 01.01.2012 р. допомога на поховання склала 2200 грн.

Нагадаємо, що допомога на поховання, яка виплачується за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, не обкладається податком на доходи фізичних осіб згідно з п.п. 165.1.22 Податкового кодексу України.

 

ОЦІНКА ВИКОНАННЯ ГОЛОВНИМ БУХГАЛТЕРОМ БЮДЖЕТНОЇ УСТАНОВИ СВОЇХ ПОВНОВАЖЕНЬ

Наказом Міністерства фінансів України від 01.12.2011 р. № 1537 затверджено Порядок проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень. Порядком визначено організаційні засади проведення Державною казначейською службою України та її територіальними органами в межах своїх повноважень оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень.

Оцінці підлягає діяльність головного бухгалтера, який працює на займаній посаді не менше року, а також який внаслідок організаційних змін обіймає посаду менше року, якщо його посадові обов'язки не змінилися.

Оцінка здійснюється шляхом проведення внутрішнього та зовнішнього оцінювання діяльності головного бухгалтера бюджетної установи:

внутрішнє оцінювання провадиться безпосередньо головним бухгалтером, який підлягає оцінці, а також погоджується керівником бюджетної установи, керівником та головним бухгалтером бюджетної установи, якій підпорядкована бюджетна установа, у разі, коли така установа є розпорядником коштів нижчого рівня державного або місцевого бюджету;

зовнішнє оцінювання здійснюється органом Казначейства, який обслуговує бюджетну установу.

Оцінка проводиться один раз на рік до 1 травня.

Порядком встановлено, що проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень розпочнеться з 2013 року.

 

ПОДАННЯ ВІДОМОСТІ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ РОБОТИ У 2011 РОЦІ ДО «НЕЩАСНОГО» ФОНДУ

Згідно з Порядком віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний), затвердженим постановою Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань від 30.11.2010 р. № 30, страхувальники один раз на рік до 25 січня року, наступного за звітним, повинні подати до робочих органів Фонду за місцезнаходженням (місцем проживання) відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку.

Таку відомість за результатами роботи у 2011 році необхідно подати страхувальникам до 25 січня 2012 року.

Відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань від 20.12.2011 р. № 58 у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2012 року Національним класифікатором України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності», затвердженим наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 р. № 457, страхувальники подають відомість за результатами роботи за 2011 рік із зазначенням видів економічної діяльності відповідно до Державного класифікатора України ДК 009-96 «Класифікація видів економічної діяльності» (втратив чинність з 01.01.2012 р.) та Національного класифікатора України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності».

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ФОРМУ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

Відповідно до п. 179.9 Податкового кодексу Міністерство фінансів України своїм наказом від 07.11.2011 р. № 1395 затвердило форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.

Цей наказ набрав чинності 01.01.2012 р.

Нагадаємо, що фізичні особи — платники податку на доходи фізичних осіб у випадках, установлених Податковим кодексом або іншими законами, повинні подати за податковий календарний рік декларацію про майновий стан і доходи.

Декларація подається до органу державної податкової служби за податковою адресою фізичної особи (місцем проживання фізичної особи, за яким вона береться на облік як платник податку в органі державної податкової служби) до 1 травня року, наступного за звітним.

Перший раз декларація за такою формою буде подаватися фізичними особами за результатами 2011 року до 1 травня 2012 року.

 

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ У ГРУДНІ 2011 РОКУ

За даними Державної служби статистики України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у грудні 2011 року склав 100,2 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі