Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років викладачу медичного коледжу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років викладачу медичного коледжу

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Викладач терапії медичного коледжу І — ІІ рівнів акредитації має право на надбавку за вислугу років.

Чи зараховується до педагогічного стажу, що дає право на виплату надбавки за вислугу років такому працівнику, період роботи лікарем-терапевтом?

(м. Харків)

 

Статтею 57 Закону України «Про освіту» в редакції від 23.03.96 р. № 100/96-ВР, із змінами та доповненнями, гарантовано виплату педагогічним і науково-педагогічним працівникам надбавок за вислугу років у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи.

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78.

Відповідно до п. 2 цього Порядку до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічних та науково-педагогічних працівників зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, а також деякі інші види діяльності.

Але ні цим Переліком, ні переліком інших видів діяльності не передбачено роботи на посадах лікарів.

Тому час роботи на посаді лікаря-терапевта не може зараховуватись до стажу педагогічної роботи викладачеві медичного коледжу для виплати надбавки за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі