Теми статей
Обрати теми

Форма первинної облікової документації № 070/о «Довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування» та Інструкція щодо її заповнення

Редакція ОП
Наказ від 14.02.2012 р. № 110

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 070/о «Довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування»

Затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 14.02.2012 р. № 110

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.04.2012 р. за № 680/20993

 

1. Ця Інструкція визначає порядок заповнення форми первинної облікової документації № 070/о «Довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування» (далі — форма № 070/о)*.

* Див. с. 9 цього номера газети. — Прим. ред.

2. Форма № 070/о видається особам, яким показано санаторно-курортне лікування або оздоровлення в санаторії-профілакторії, а також застрахованим особам за умови часткового фінансування санаторно-курортного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

3. Форма № 070/о надається всіма закладами охорони здоров'я на підставі рішення санаторно-курортної відбіркової комісії або лікарсько-консультаційної комісії (далі — ЛКК) для одержання путівки на санаторно-курортне лікування або оздоровлення до санаторію-профілакторію.

4. У пункті 1 «Видана» вказуються прізвище, ім'я, по батькові особи, якій надається довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування (оздоровлення).

5. У пункті 2 «Стать» шляхом підкреслювання зазначається стать: чоловіча — 2.1, жіноча — 2.2.

6. У пункті 3 вказується дата народження хворого (число, місяць, рік).

7. У пункті 4 «Місце проживання хворого» зазначається місце проживання хворого згідно з паспортними даними (у разі якщо хворим є дитина, зазначається місце проживання її батьків або інших законних представників).

8. У пункті 5 «Діагноз» зазначаються діагнози — коди захворювань згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та споріднених проблем охорони здоров'я Десятого перегляду (далі — МКХ-10), з приводу якого хворий направляється на санаторно-курортне лікування:

8.1. У підпункті 5.1 вказується захворювання, з приводу якого хворий направляється в санаторій (код за МКХ-10).

8.2. У підпункті 5.2 зазначається основне захворювання або захворювання, яке є причиною інвалідності (код за МКХ-10).

8.3. У підпункті 5.3 вказуються супутні захворювання у хворого.

8.4. Підпункти 5.1 — 5.3 пункту 5 та пункт 6 заповнюються на підставі форми первинної облікової документації № 025/о «Медична карта амбулаторного хворого», затвердженої цим наказом, та форми облікової статистичної документації № 112/о «Історія розвитку дитини», затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 27 грудня 1999 року № 302.

9. У пункті 6 «Загальні протипоказання для направлення на санаторно-курортне лікування відсутні» зазначається відсутність у хворого загальних протипоказань до санаторно-курортного лікування, що засвідчується підписом лікуючого лікаря.

10. У пункті 7 «Рекомендовано» шляхом підкреслювання зазначаються рекомендації:

10.1. У підпункті 7.1 вказуються дані щодо санаторно-курортного лікування із зазначенням профілю санаторно-курортного закладу.

10.2. У підпункті 7.2 зазначаються дані щодо амбулаторно-курортного лікування із зазначенням профілю курорту.

10.3. У підпункті 7.3 вказуються дані щодо оздоровлення застрахованої особи в санаторно-курортних закладах за умови часткового фінансування оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (у період навчання або канікул (особам, які навчаються у вищому навчальному закладі) та у період відпустки або без відриву від виробництва (для працюючих)).

11. У пункті 8 «Рекомендоване місце лікування» для хворого вказується: у місцевому санаторії із зазначенням його найменування та профілю або із зазначенням декількох курортів, де хворому рекомендовано лікування.

12. У пункті 9 зазначається пора року (взимку, весною, влітку, восени), коли хворому рекомендовано санаторне лікування.

13. У пункті 10 має бути підпис лікуючого лікаря, у пункті 11 — завідуючого відділенням, у пункті 12 — голови ЛКК закладу охорони здоров'я.

14. У кінці форми ставиться дата видачі довідки.

15. Довідка засвідчується печаткою закладу охорони здоров'я, яким вона видана.

16. У разі ведення форми № 070/о в електронному форматі в неї має бути включена вся інформація, яка міститься на затвердженому паперовому носії.

17. Термін зберігання форми № 070/о — 3 роки.

 

Директор Департаменту лікувально-профілактичної допомоги М. Хобзей

 

Коментар редакції

 

Затверджено нову форму довідки для отримання путівки на санаторно-курортне лікування

 

Одним із видів соціальних послуг, що надаються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, є надання застрахованим особам та членам їх сімей путівок на санаторно-курортне лікування.

Правила забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей путівками на санаторно-курортне лікування, що фінансуються за рахунок коштів Фонду, установлено Порядком отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженим постановою Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.02.2009 р. № 12.

Необхідність у санаторно-курортному лікуванні застраховані особи та члени їх сімей повинні підтверджувати довідкою для отримання путівки, що видається лікувальним закладом за формою № 070/о.

МОЗ наказом від 14.02.2012 р. № 110, що набрав чинності 08.06.2012 р., затвердило нову форму довідки для отримання путівки на санаторно-курортне лікування (форма № 070/о, див. с. 9). Крім того, затверджено Інструкцію щодо її заповнення.

Слід зауважити, що довідка за формою № 070/о разом із заявою застрахованої особи є підставою для прийняття рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування про виділення путівки. При цьому відповідно до п. 2.2 Положення про комісію (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 23.06.2008 р. № 25 (див. «ОП», 2012, № 4, с. 3), комісія (уповноважений) із соціального страхування зобов'язана перевіряти правильність видачі та заповнення документів, що є підставою для призначення соціальних послуг, до яких належить і надання путівок на санаторно-курортне лікування. У зв'язку з цим зазначена Інструкція щодо заповнення довідки за формою № 070/о необхідна для роботи членів комісії (уповноваженого) із соціального страхування.

У самій формі довідки, як і раніше, зазначено, що вона не замінює санаторно-курортну карту та не дає права на санаторно-курортне лікування. Отримання санаторно-курортних послуг, що надаються за рахунок коштів Фонду, можливе лише в разі пред'явлення путівки на санаторно-курортне лікування та санаторно-курортної карти (форма № 072/о — для дорослого, форма № 076/о — для дітей та підлітків, затверджені наказом МОЗ від 27.12.99 р. № 302). Отже, після отримання путівки застрахована особа має звернутися до лікувальної установи, що видала довідку за формою № 070/о, для отримання санаторно-курортної карти.

До речі, у новій формі довідки № 070/о чітко зазначено, що вона дійсна протягом 12 місяців з моменту її видачі. Раніше така довідка була дійсною протягом 6 місяців з моменту її видачі.

Комісії (уповноваженому) із соціального страхування також необхідно знати, що, як і раніше, у самій довідці № 070/о заповнюються дані щодо санаторно-курортного лікування із зазначенням профілю санаторно-курортного закладу. При цьому в разі видачі путівки профіль лікування, що також зазначається на путівці, обов'язково має збігатися з профілем санаторно-курортного закладу, до якого відправляються на лікування застраховані особи та члени їхніх сімей.

Строк зберігання довідки за формою № 070/о — 3 роки.

 

Тетяна РУДА, головний редактор

(e-mail: t.rudaya@id.factor.ua)

 

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі