Теми статей
Обрати теми

Оплата лікарняного працюючому аспіранту

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата лікарняного працюючому аспіранту

 

Олег СМИРНОВ, завідувач відділу соціальних питань і охорони праці ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Особу, яка працювала за основним місцем роботи на підприємстві, у жовтні 2011 року було зараховано до аспірантури вищого навчального закладу ІІІ — ІV рівнів акредитації, з відривом від виробництва.

Для призначення стипендії аспіранту вищий навчальний заклад вимагав від працівника пред’явлення трудової книжки. Тому роботодавець за основним місцем роботи здійснив переведення працівника на цьому ж підприємстві на роботу за сумісництвом.

Видану на руки трудову книжку аспірант подав до вищого навчального закладу.

У грудні 2011 року такий працівник підприємства (сумісник) хворів 5 робочих днів.

Чи підлягає оплаті у такому випадку його листок непрацездатності? Хто повинен оплатити дні непрацездатності працівника-аспіранта?

(м. Харків)

 

Згідно із Законом України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III аспірант — це особа, яка має повну вищу освіту та освітньо-кваліфікаційний рівень магістра або спеціаліста, навчається в аспірантурі вищого навчального закладу або наукової установи для підготовки дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук.

Перелік документів, які вступники до аспірантури подають на ім'я керівника вищого навчального закладу, наукової установи міститься у Положенні про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів, затвердженому постановою КМУ від 01.03.99 р. № 309. Відповідно до п. 9 цього Положення вступники до аспірантури або докторантури подають на ім'я керівника вищого навчального закладу, наукової установи такі документи:

1) заяву;

2) особовий листок з обліку кадрів;

3) список опублікованих наукових праць і винаходів. Аспіранти, які не мають опублікованих наукових праць і винаходів, подають наукові доповіді (реферати) з обраної ними наукової спеціальності;

4) медичну довідку про стан здоров'я за формою № 286-у;

5) копію диплома про закінчення вищого навчального закладу із зазначенням одержаної кваліфікації спеціаліста або магістра (особи, які здобули відповідну освіту за кордоном, — копію нострифікованого диплома);

6) посвідчення про складання кандидатських іспитів (за наявності складених кандидатських іспитів).

Паспорт та диплом про вищу освіту подаються вступником особисто.

При вступі до докторантури, крім того, подаються:

1) розгорнутий план дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук;

2) копія диплома про присудження наукового ступеня кандидата наук (у разі здобуття відповідної освіти за кордоном — копія нострифікованого диплома).

Отже, наведеним переліком документів, які вступники до аспірантури подають на ім'я керівника закладу, подання трудової книжки не передбачено .

Згідно з п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін'юсту і Мінфіну від 28.06.93 р. № 43, сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або в громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.

Крім того, відповідно до п. 14 постанови Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства про оплату праці» від 24.12.99 р. № 13 робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах.

Щодо місця зберігання трудових книжок зазначимо таке. Порядок ведення і зберігання трудових книжок регулюється постановою КМУ «Про трудові книжки працівників» від 27.04.93 р. № 301 та Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою спільним наказом Мінпраці, Мін'юсту і Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58.

Відповідно до п. 3 вищезазначеної постанови трудові книжки зберігаються на підприємствах, в установах і організаціях як документи суворої звітності, а при звільненні працівника трудова книжка видається йому під розписку в журналі обліку.

Згідно з нормами цієї Інструкції ведення трудових книжок здійснює власник або уповноважений ним орган. У даному випадку під уповноваженим органом слід розуміти відділ кадрів або інший підрозділ підприємства, який здійснює оформлення, прийняття і звільнення працівників, або відповідальну особу підприємства, на яку покладено обов'язок ведення трудових книжок працівників. Виходячи з наведеного трудові книжки всіх працівників повинні зберігатися на підприємствах, в установах, організаціях.

Пунктом 1 ст. 50 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-ІІІ визначено, що допомога по тимчасовій непрацездатності призначається та надається застрахованій особі за основним місцем роботи та за сумісництвом за рахунок сплачених страхових внесків.

Розрахунок середньої заробітної плати здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266.

Пунктом 21 цього Порядку, передбачено, що застрахованій особі, яка працює за сумісництвом, допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується на підставі копії листка непрацездатності, виданого в установленому порядку, засвідченої підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

Статтею 51 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII передбачено, що аспіранти мають гарантоване державою право на трудову діяльність у встановленому порядку в позаурочний час.

Отже, особи, які навчаються з відривом від виробництва (у тому числі аспіранти), мають право у вільний від навчання час працювати за трудовим договором на загальних підставах. Це означає, що аспірант, який навчається з відривом від виробництва на стаціонарі (денна форма навчання), у вільний від навчання час може мати місце основної роботи (де буде вестися його трудова книжка) і місця роботи за сумісництвом (де пред’явлення трудової книжки не передбачено, але про те, що робота є сумісництвом, обов’язково зазначається у трудовому договорі).

Якщо ж аспірант денної форми навчання не має іншого місця роботи (роботодавець один), то це місце роботи для нього буде основним.

Отже, виходячи з вищенаведеного, можна зробити висновок, що підприємство зобов'язане надати допомогу по тимчасовій непрацездатності аспіранту, який знаходиться з підприємством у трудових відносинах, на загальних підставах.

Аналогічну думку викладено у листах Міністерства праці та соціальної політики України від 08.11.2010 р. № 214/06/187-10 та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 21.04.2011 р. № 01-14-974.

У нашому випадку аспірант не має іншого місця роботи, тому підприємство є основним місцем роботи. Тобто вирішити питання щодо призначення аспіранту допомоги по тимчасовій непрацездатності можливо за умови, якщо підприємство правильно оформить з ним трудові відносини. Для цього місце роботи за сумісництвом має стати основним. Тобто такому працівнику необхідно переоформити трудовий договір і оформити належним чином трудову книжку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі