Теми статей
Обрати теми

Доплата за розширення зони обслуговування працівникам територіального центру

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за розширення зони обслуговування працівникам територіального центру

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства соціальної політики України

 

Соціальному робітнику територіального центру соціального обслуговування з посадовим окладом 1121 грн., який підвищено на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці та 20 % за обслуговування осіб зі значною зниженою рухомою активністю, за січень 2012 року встановлено доплату за розширення зони обслуговування.

Як правильно нарахувати таку доплату та чи враховуються в такому разі обидва підвищення при нарахуванні доплат?

(Полтавська обл.)

 

У питаннях оплати праці працівників територіального центру соціального обслуговування слід керуватися положеннями Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Згідно з п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 посадовий оклад соціального робітника підвищується на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці та 20 % за обслуговування осіб зі значною зниженою рухомою активністю.

У зв’язку з цим посадовий оклад соціального робітника з підвищеннями за січень 2012 року становить:

1121 + 1121 x 0,15 + 1121 x 0,2 = 1513,35 (грн.).

Порядок встановлення доплат до посадового окладу визначено у розд. 3 Умов № 308/519.

Так, відповідно до п.п. 3.1.2 Умов № 308/519 доплати за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу робіт провадяться у розмірі до 50 % посадового окладу працівника. Зазначені доплати встановлюються працівникам за умови виконання ними роботи меншою чисельністю працівників, ніж за встановленими нормами (нормативами).

При цьому згідно з п. 3.5 Умов № 308/519 доплати, зазначені в розд. 3, установлюються до посадового окладу з урахуванням підвищень.

Таким чином, доплата за розширення зони обслуговування нараховується до посадового окладу соціального робітника з урахуванням підвищень у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці та за обслуговування осіб зі значною зниженою рухомою активністю, тобто до суми, яка дорівнює 1513,35 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі