Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку за вислугу років за різними підставами

Редакція ОП
Відповідь на запитання

ПРАВО НА НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ЗА РІЗНИМИ ПІДСТАВАМИ

 

Тетяна СТАДНІК, головний спеціаліст відділу організації грошового забезпечення та інших виплат у військових формуваннях та правоохоронних органах Міністерства соціальної політики України

 

Якщо працівник військової частини має право на отримання надбавки за вислугу років за різними підставами (згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 22.12.2005 р. № 84, від 26.08.2009 р. № 910, від 29.12.2009 р. № 1418, наказом Міністерства оборони України від 17.10.2000 р. № 409) і розміри надбавок різні, чи має він право вибору виду надбавки?

(м. Одеса)

 

Пунктом 2 Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2005 р. № 84, визначено, що доплата за вислугу років виплачується працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, згідно з додатком, крім тих, що мають право на виплату надбавки (доплати) за стаж роботи (вислугу років) на інших підставах.

Пунктом 2 Порядку виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 р. № 910 , передбачено, що надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, до яких належать головні державні санітарні лікарі та їх заступники, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-паразитологи, лікарі-дезінфекціоністи, лікарі-санологи, біологи, ентомологи, лаборанти з вищою освітою, помічники лікарів, фельдшери-лаборанти (лаборанти), медичні сестри, інструктори, крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи.

Пунктом 1 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 (з урахуванням змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2012 р. № 23) , визначено, що дія цього Порядку поширюється на медичних та фармацевтичних працівників, які працюють на зазначених у п. 3 цього Порядку посадах у будь-яких державних та комунальних установах, закладах, організаціях незалежно від підпорядкування і умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України. Згідно з п. 3 цього Порядку надбавка за вислугу років виплачується керівникам закладів охорони здоров'я, їх заступникам з числа лікарів, заступникам головного лікаря з медсестринства, керівникам структурних підрозділів з числа лікарів, головним медичним сестрам, лікарям усіх спеціальностей, професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, керівникам фармацевтичних (аптечних) закладів, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів з числа провізорів і фармацевтів, провізорам усіх спеціальностей, фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною і фармацевтичною освітою усіх спеціальностей та помічникам ентомолога.

Пунктом 1.2 наказу Міністра оборони України «Про затвердження Положення про умови та порядок виплати працівникам Збройних Сил України надбавки за вислугу років» від 17.10.2000 р. № 409 встановлено: «Дія Положення не поширюється на державних службовців і службовців апарату органів військового управління та військових комісаріатів, а також на працівників, для яких нормативно-правовими актами встановлено інші розміри, умови та порядок виплати надбавок за вислугу років або за стаж роботи.»

Статтею 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» від 16.05.2008 р. № 279-VI встановлено, що Кабінет Міністрів України визначає відповідно до закону умови оплати праці працівників бюджетних установ та підприємств державного сектора економіки, а також грошового забезпечення військовослужбовців (осіб рядового і начальницького складу). Тому першочергово необхідно керуватися рішеннями Уряду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі