Теми статей
Обрати теми

Тепер — і «Оплата праці» в електронному форматі…

Редакція ОП
Стаття

Тепер — і «Оплата праці» в електронному форматі…

 

Хочемо ми цього чи ні, але час не стоїть на місці. Технічний прогрес тією чи іншою мірою захоплює кожного з нас. Інтернет (не лише на роботі та вдома, а й у смартфоні, що лежить у сумочці), пристрої для читання електронних книг, планшетники, плазмові телевізори, безпровідний доступ… Легко помітити, що в центрі уваги більшості електронних новинок знаходиться ІНФОРМАЦІЯ.

Олександр КЛЮЧНИК, заступник директора департаменту електронних видань Видавничого будинку «Фактор»

 

Доставити — оперативніше, зберігати — компактніше, відшукати потрібне — швидше та зручніше… І навіть представники бухгалтерської професії, що вважається консервативною, уже не можуть обходитися без «електронної» інформації. Зрозуміло, прихильники паперових видань залишатимуться ще довго і, можливо, навіть завжди. Але кількість тих, хто робить свій вибір на користь «цифрових текстів», неухильно зростає.

Саме для тих, кому не вистачає можливості працювати з улюбленим виданням на екрані комп'ютера, Видавничий будинок «Фактор» підготував електронні версії друкованих видань, давно знайомих бухгалтеру, серед яких і «Оплата праці». Утім, навіть якщо ви не вважаєте себе фанатом електронного зображення інформації, зробити остаточний вибір можна, тільки спробувавши обидва варіанти і порівнявши враження…

Комерційна версія програми «Електронні версії видань «Фактора» стартує з 1 липня 2012 року, а до цього моменту можна скачати і встановити на свій комп'ютер демо-версію, що дозволить ознайомитися з основними функціями програми.

 

Де скачати демо-версію та як її установити на свій комп'ютер?

Практично кожен бажаючий може вже сьогодні завантажити на свій комп'ютер демо-версію із сайта www.e.factor.ua (розділ «Завантажити» — див. рис. 1).

img 1

Важливо пам'ятати, що для встановлення на робочий комп’ютер програми (не важливо, демо-версії чи вже повнофункціональної) знадобляться певні права доступу, що можуть бути не в кожного користувача. Політика надання прав при використанні комп'ютера визначається системним адміністратором, який обслуговує ваш комп'ютер, тому не виключено, що доведеться звернутися до нього по допомогу при установленні програми. Надалі (після того, як програму буде встановлено) будь-чиє втручання для роботи з програмою вже не буде потрібно.

 

Що може демо-версія?

Звичайно ж, демо-версія не призначена для повноцінної роботи з виданням, а має на меті лише ознайомити потенційного користувача з основними функціональними можливостями програми. Ви можете подивитися, як організовано каталог видання, спробувати заповнити форму пошукового запиту, знайти слово в активному документі, роздрукувати файл.

Важливо, що демо-версія дозволяє випробувати функцію оновлення інформаційної бази (зазначену можливість реалізовано на прикладі оновлення одного випуску електронної версії кожного видання). Оновлення відбувається після натиснення на кнопку «Отримати оновлення» (див. рис. 2). При цьому основним варіантом отримання оновлень (настроєним за умовчанням) є оновлення з мережі Інтернет. У тих випадках, коли прямий вихід в Інтернет для вас недоступний, існує можливість отримувати оновлення на електронну пошту (при цьому потрібно буде самостійно переносити файли оновлення до спеціальної папки, з якої вони завантажуватимуться до програми).

img 2

Дуже корисною буде й можливість звернутися до розділу «Довідка», в якому міститься досить докладне керівництво щодо використання програми.

 

Чим відрізняється електронна версія видання від паперової?

Оскільки йдеться про електронну версію видання, що вже існує на папері, читач може сподіватися, що зміст усіх матеріалів того чи іншого випуску буде відтворено в повному обсязі. І ці сподівання виправдаються! (див. рис. 3 на с. 5).

img 3

В електронній версії ви знайдете будь-яку статтю, коментар чи нормативний документ, що публікуються на сторінках паперового «оригіналу». Якщо якийсь матеріал особливо зацікавив вас, але працювати з ним на екрані комп'ютера вам не дуже зручно, його можна роздрукувати на принтері. В іншому випадку корисною може виявитися можливість зберегти матеріал в окремому файлі (наприклад, щоб переслати його на свою домашню електронну скриньку і мати змогу перечитати його у спокійній домашній обстановці).

Якщо ж до деяких матеріалів ви плануєте повертатися час від часу, то можна зберегти їх у самій програмі — у спеціальній папці «Обране» (див. рис. 4). До речі, програма передбачає можливість збереження копії вмісту папки «Обране» користувачем — з подальшим відновленням при переустановленні програми чи перенесенням на інший комп'ютер, на якому встановлено програму.

img 4

Більше того, у випадку форс-мажорів (проблеми з жорстким диском, переустановлення операційної системи тощо) увесь архів виписаних раніше випусків можна відновити, просто наново встановивши програму.

Електронна версія газети «Оплата праці» містить досить велику кількість бланків у форматі PDF у розділі «Бланки» (див. рис. 5 на с. 6), тож ви легко зможете знайти і роздрукувати потрібний вам бланк.

img 5

Безумовною перевагою електронної версії є можливість організувати пошук — за видом інформації, словом у назві чи тексті, за автором тощо (див. рис. 6 на с. 6).

img 6

Певним доважком до наповнення видання є розділ «Під рукою». Зазначений розділ містить в актуальному стані повнотекстові документи, які можуть стати у пригоді читачу, але з певних причин не публікувалися на сторінках паперового «оригіналу» видання. Крім нормативних документів, що регулюють нарахування, виплату та оподаткування заробітної плати, у розділі «Під рукою» ви зможете знайти основні закони й нормативні документи, що регламентують ведення бухгалтерського обліку і складання звітності.

І нарешті, ще однією (хоча, мабуть, не останньою) перевагою електронної версії перед паперовою є її двомовність: перемикання з російської мови на українську та навпаки можливе в будь-який момент роботи з програмою.

У цілому ж електронна версія газети «Оплата праці», що компактно зберігається, оперативно оновлюється та зручна у використанні, становить чудову альтернативу паперовим аналогам. При цьому її передплатники користуються тими самими пільгами, що надаються передплатникам паперових видань (зокрема, безкоштовне відвідування семінарів тощо).

 

Якщо сумніваєтеся — пробуйте! Якщо ні — передплачуйте!

І ще один привабливий варіант, про який варто розповісти. Якщо ви не можете (не бажаєте) розстатися з улюбленим «паперовим» виданням, але хочете отримувати більше інформації за невеликі гроші, електронні версії ідеально полегшать це завдання. Адже у 2012 році передплатники паперових видань «Фактора» мають 50-відсоткову(!) знижку на придбання електронних версій.

Наприклад, передплачуючи газету «Оплата праці» за 59,64 грн./міс., ви можете на той самий період стати передплатником електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія» лише за 35,52 грн./міс. замість 80,76 грн./міс. Зрозуміло, кожен може підібрати для себе той «паперово-електронний» комплект із двох чи більше видань «Фактора», який визнає оптимальним!

Пробуйте, порівнюйте, вибирайте найкраще для себе.

Успіху вам у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі