Теми статей
Обрати теми

Доплата за класне керівництво викладачу коледжу під час проходження студентами практики

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за класне керівництво викладачу коледжу під час проходження студентами практики

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи здійснюється викладачу коледжу доплата за класне керівництво під час проходження його студентами технологічної практики протягом 2 місяців на місцевих підприємствах?

(м. Кривий Ріг)

 

Умови оплати праці педагогічних працівників навчальних закладів визначені Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.

Відповідно до п. 36 цієї Інструкції вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації провадиться додаткова оплата за класне керівництво в розмірі 20 % ставки заробітної плати (посадового окладу).

Викладачам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації в період перебування учнів на виробничій (технологічній, переддипломній) і навчальній практиці, якщо вона триває більше ніж місяць і проводиться за межами того населеного пункту, де розташований навчальний заклад, додаткова оплата за класне керівництво не провадиться за місяць відсутності учнів.

Тобто у випадку, якщо студенти коледжу проходять технологічну практику на підприємствах, які розташовані в межах населеного пункту, де є навчальний заклад, доплата класному керівнику здійснюється на загальних підставах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі