Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням

Редакція ОП
Постанова від 17.09.2012 р. № 54

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням

Постанова від 17.09.2012 р. № 54

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.10.2012 р. за № 1719/22031

 

Відповідно до статей 11, 27 та 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» та у зв’язку з необхідністю приведення нормативно-правових актів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у відповідність до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25 лютого 2009 року № 12, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2009 року за № 339/16355, правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18 січня 2011 року № 4, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 березня 2011 року за № 392/19130, що додаються.

2. Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності забезпечити державну реєстрацію цієї постанови в установленому законодавством порядку.

3. Виконавчим дирекціям відділень Фонду довести цю постанову до відома районних, міжрайонних, міських виконавчих дирекцій відділень Фонду та страхувальників.

4. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

 

Голова правління В. Горбатов

ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України
 з питань регуляторної політики
 та розвитку підприємництва
М. Бродський

 

 

Затверджено постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 17.09.2012 р. № 54

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.10.2012 р. за № 1719/22031

Зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18 січня 2011 року № 4, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 березня 2011 року за № 392/19130

 

1. У розділі VI:

пункт 6.8 викласти в такій редакції:

«6.8. У графі «Із загальної кількості путівок видано» (колонки 15 — 24) зазначаються кількість та суми часткової оплати вартості путівок з термінами дії звітного кварталу, які відображаються наростаючим підсумком у рядку 5 «Отримано від часткової сплати за путівки» таблиці I звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП»;

у пункті 6.9 цифри «23, 24» замінити цифрами «25, 26».

2. Додаток 2 до Порядку викласти в такій редакції:*

 

Директор Виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування
з тимчасової втрати працездатності
О. Бондар

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Затверджено новий звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП

 

Порядком формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженим постановою правління Фонду від 18.01.2011 р. № 4 (далі — Порядок № 4), передбачено подання страхувальниками звіту про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих оздоровчих закладів за формою Ф14-ФСС з ТВП.

Така форма звіту складається окремо за кожен квартал та подається до органу Фонду за місцем обліку страхувальника разом зі звітом за формою Ф4-ФСС з ТВП. Слід зауважити, що подавати звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП не потрібно в разі, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від Фонду і не видавав найманим працівникам путівки на санаторно-курортне лікування (п. 4.3 Порядку № 4).

Постановою, що коментується, у новій редакції затверджено звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП.

Зміна звіту пов’язана зі змінами, унесеними постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 31.07.2012 р. № 43, які було внесено до Порядку отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.02.2009 р. № 12. Зміни полягали у зменшенні розміру часткової оплати вартості путівок застрахованими особами в окремих випадках (докладніше див. «ОП», 2012, № 18, с. 9).

У новому звіті за формою Ф14-ФСС з ТВП додано колонку для відображення путівок, наданих застрахованій особі для лікування дитини у супроводі дорослого з частковою оплатою 15 %.

Постанова, що коментується, набрала чинності з дня її офіційного опублікування, тобто з 02.11.2012 р. Тому звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП за новою формою необхідно буде подати за IV квартал 2012 року.

 

Тетяна РУДА, головний редактор
(e-mail: t.rudaya@id.factor.ua)

 

img 1

img 2

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі