Теми статей
Обрати теми

Визначення штатної чисельності працівників бухгалтерії районного ЦПМСД

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Визначення штатної чисельності працівників бухгалтерії районного ЦПМСД

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Як визначити штатну чисельність працівників бухгалтерії комунального закладу «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» виходячи з таких даних:

— до складу закладу входять 10 амбулаторій, 38 фельдшерських пунктів, є 10 автомобілів;

— чисельність працівників складає 227 осіб;

— кількість лікарів — 44 одиниці;

— кількість фельдшерів та медичних сестер — 126 одиниць;

— середньомісячний обіг грошових коштів складає до 900 тис. грн.

Згідно з наказом МОЗ від 23.02.2012 р. № 129 кількість штатних одиниць бухгалтерів визначається у співвідношенні до кількості лікарів, але ж цей норматив більше відповідає міським центрам первинної медико-санітарної допомоги, де немає розрізненості закладів і є більша кількість лікарів та населення, яке ними обслуговується.

(Донецька обл.)

 

Штати працівників бухгалтерії Центру первинної медико-санітарної допомоги (далі — ЦПМСД) визначаються за примірними штатними нормативами, затвердженими для ЦПМСД наказом МОЗ від 23.02.2012 р. № 129*.

* Див. «ОП», 2012, № 6, с. 4. — Прим. ред.

Посада головного бухгалтера вводиться у кожному закладі.

Кількість посад бухгалтерів та спеціалістів з фінансового обліку визначається з розрахунку 1 посада на 80 посад лікарів, але не менше ніж по 0,5 посади кожного зі спеціалістів.

Отже, якщо у ЦПМСД затверджено 44 посади лікарів, то у штаті Центру має бути затверджено по 0,5 посади бухгалтера з обліку основних засобів, бухгалтера з обліку медикаментів, господарських матеріалів, спеціаліста з фінансового обліку та спеціаліста з розрахунків із працівниками.

Крім того, вводиться 1 посада економіста (за наявності 100 і більше працівників).

Така чисельність фахівців є достатньою, якщо мережа структурних підрозділів (амбулаторії та фельдшерські пункти) оснащена комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі