Теми статей
Обрати теми

Про облік квартальних премій при обчисленні середньої зарплати для оплати праці за період відрядження

Редакція ОП
Лист від 21.09.2012 р. № 991/13/84-12

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Про облік квартальних премій при обчисленні середньої зарплати для оплати праці за період відрядження

Лист від 21.09.2012 р. № 991/13/84-12

 

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування квартальних премій при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відрядження та повідомляє.

Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відрядження відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), проводиться виходячи з виплат за останні два місяці роботи, що передують місяцю, в якому працівника направляють у відрядження.

Згідно з пунктом 3 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження включаються: основна заробітна плата, доплати та надбавки, премії, які не носять разового характеру, індексація тощо.

При обчисленні середньої заробітної плати премії включаються в заробіток того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю на заробітну плату. Премії, які виплачуються за квартал і більш тривалий проміжок часу, при обчисленні середньої заробітної плати за два календарні місяці, включаються в заробіток в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді.

Враховуючи вищевикладене та зміст листа, оскільки квартальна премія була виплачена в одному з місяців розрахункового періоду (у травні), при обчисленні середньої заробітної плати у липні буде враховуватись 1/3 суми квартальної премії до заробітної плати кожного з місяців розрахункового періоду — травня та червня.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Квартальні премії в розрахунку середньої зарплати за період відрядження

 

Оплата праці працівника за період його перебування у відрядженні здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, але не менше середнього заробітку (ст. 121 Кодексу законів про працю України).

Для визначення суми зарплати за період відрядження денний заробіток необхідно порівняти із середньоденною зарплатою, розрахованою згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100). Яка сума буде більшою (або сума денного заробітку, або сума середньоденної зарплати), на підставі такої суми й необхідно визначити розмір зарплати працівника за період відрядження.

У листі, що коментується, Мінсоцполітики розглянуло порядок уключення квартальних премій до розрахунку середньої зарплати за період відрядження.

Зауважимо, що всі виплати відповідно до Порядку № 100 включаються до розрахунку середньоденної зарплати в тому розмірі, в якому їх нараховано. Виняток із цього правила якраз становлять: квартальні премії; премії, нараховані за триваліший проміжок часу.

Такі премії при обчисленні середньої зарплати за останні два календарні місяці включаються до заробітку в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді.

Приклад . Працівника направлено у відрядження з 17 по 20 вересня 2012 року. Розрахунковий період: липень — серпень 2012 року. У липні було нараховано квартальну премію у розмірі 540 грн.

Для розрахунку середньої зарплати необхідно включити 180 грн. квартальної премії до заробітку за липень 2012 року і 180 грн. квартальної премії до заробітку за серпень 2012 року.

Слід ураховувати, що при обчисленні середньої зарплати за останні два календарні місяці в разі, якщо кількість робочих днів у розрахунковому періоді відпрацьовано працівником не повністю, премії, винагороди та інші заохочувальні виплати враховуються пропорційно часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді (п. 3 Порядку № 100).

Наприклад, у разі якщо в розрахунковому періоді (липень — серпень 2012 року) працівник відпрацював не всі 44 робочі дні за нормою, а тільки 36 (8 робочих днів працівник перебував на лікарняному), то суму квартальної премії за розрахунковий період необхідно включити до розрахунку середньої зарплати пропорційно відпрацьованому часу.

Сума квартальної премії, що включається до розрахунку середньої зарплати, становитиме:

(180 + 180) : 44 x 36 = 294,55 (грн.).

 

Тетяна РУДА, головний редактор
(e-mail: t.rudaya@id.factor.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі