Теми статей
Обрати теми

Період роботи на посаді реєстратора медичного не враховується до стажу для виплати надбавки для вислугу років медпрацівнику

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Період роботи на посаді реєстратора медичного не враховується до стажу для виплати надбавки за вислугу років медпрацівнику

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Працівниця закінчила медичне училище у 1995 році та працювала на посаді реєстратора медичного в лікарні. Цього року перейшла на посаду лаборанта у тій самій лікарні. Чи зараховується такій працівниці стаж роботи на посаді реєстратора медичного для нарахування надбавки за вислугу років?

(м. Харків)

 

Пунктом 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок), визначено, що право на отримання надбавки за вислугу років мають медичні працівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я, до яких належать керівники закладів охорони здоров’я та їх заступники з числа лікарів, заступники головного лікаря з медсестринства, керівники структурних підрозділів з числа лікарів, лікарі всіх спеціальностей, професіонали з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності, головні медичні сестри, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Згідно з Національним класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 р. № 327, медичні реєстратори належать до технічних службовців, тобто не є медичними працівниками, тому робота на цих посадах не дає права на надбавку за вислугу років і не враховується до стажу для її виплати.

Враховуючи, що на посаді лаборанта можуть працювати фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою, які передбачені Порядком, після трьох років роботи на цій посаді працівниця матиме право на надбавку за вислугу років у розмірі 10 % посадового окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі