Теми статей
Обрати теми

Догана — не перешкода для виплати допомоги до відпустки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

ДОГАНА — НЕ ПЕРЕШКОДА ДЛЯ ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ ДО ВІДПУСТКИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства соціальної політики України

 

У вересні 2012 року за неналежне виконання службових обов’язків держслужбовцю оголошено догану. У цьому самому місяці йому буде надано щорічну відпустку.

Чи може виплачуватися матеріальна допомога до відпустки при такому дисциплінарному стягненні?

(м. Київ)

 

Догана є одним із заходів стягнення, який може бути застосовано до працівника за порушення трудової дисципліни (ст. 147 Кодексу законів про працю України, далі — КЗпП).

Згідно зі ст. 151 КЗпП протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються. Статтею 143 КЗпП установлено, що відповідні заходи заохочення визначаються правилами внутрішнього трудового розпорядку або встановлюються в колективному договорі, іншому локальному нормативному акті роботодавця.

Відповідно до ст. 35 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII щорічна відпустка державним службовцям надається з виплатою допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

Підпунктом 3 п. 2 постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 керівників відповідних органів наділено правом надавати працівникам у межах затвердженого фонду оплати праці матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань і матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Ураховуючи викладене вище, для державних службовців матеріальна допомога на оздоровлення при виході у відпустку належить до державних гарантій та є обов’язковою виплатою. Залежно від наявності коштів її може бути виплачено в мінімальному розмірі — у розмірі посадового окладу працівника або в максимальному — у розмірі його середньомісячної зарплати.

Факт винесення працівнику дисциплінарного стягнення у вигляді догани не може бути підставою для відмови у виплаті матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні відпустки, оскільки така виплата не належить до заходів заохочення. Про це йдеться і в листі Національного агентства з питань державної служби від 02.11.2011 р. № 7183/12-11.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі