Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25 лютого 2009 року № 12

Редакція ОП
Постанова від 31.07.2012 р. № 43

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Про внесення змін до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25 лютого 2009 року № 12

Постанова від 31.07.2012 р. № 43

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17.08.2012 р. за № 1391/21703

 

Відповідно до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності постановляє:

1. Внести до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25 лютого 2009 року № 12, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2009 року за № 339/16355, такі зміни:

1.1. У розділі IV:

пункт 4.5 викласти у такій редакції:

«4.5. Комісією (уповноваженим) із соціального страхування приймається рішення про виділення застрахованій особі путівки в двомісний номер з частковою оплатою в розмірі 20 відсотків її вартості, а путівки в одномісний номер — з частковою оплатою в розмірі 50 відсотків її вартості.»;

пункт 4.7 викласти у такій редакції:

«4.7. Комісією (уповноваженим) із соціального страхування приймається рішення про виділення путівки одному із застрахованих батьків (матері або батькові) або застрахованій особі, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), для лікування дитини в супроводі дорослого за наявності у дитини медичних показань на санаторно-курортне лікування з частковою оплатою в розмірі 15 відсотків її вартості, а для лікування двох дітей в супроводі дорослого — 10 відсотків її вартості на підставі заяви застрахованої особи та медичних довідок для дорослого та дитини».

2. Виконавчим дирекціям відділень Фонду довести цю постанову до відома районних, міжрайонних, міських виконавчих дирекцій відділень Фонду, страхувальників.

3. Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності забезпечити державну реєстрацію цієї постанови в Міністерстві юстиції України в установленому законом порядку.

4. Ця постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування.

 

Голова правління В. Горбатов

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Застрахована особа сплачуватиме за санаторно-курортну путівку менше

 

Постановою, що коментується, унесено зміни до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.02.2009 р. № 12 (далі — Порядок № 12).

Зокрема, змінено розмір часткової оплати санаторно-курортної путівки застрахованою особою.

Відсоток оплати санаторно-курортної путівки застрахованою особою наведемо в таблиці.

 

Показник

Було

Стало

Санаторно-курортне лікування застрахованої особи

Одномісний номер

50 %

50 %

Двомісний номер

30 %

20 %

Санаторно-курортне лікування дитини у супроводі дорослої застрахованої особи

Для лікування однієї дитини

20 %

15 %

Для лікування двох дітей

10 %

10 %

 

Зазначені зміни набрали чинності з дня офіційного опублікування постанови, що коментується, з 14.09.2012 р.

Нагадаємо, що періодичність видачі путівки на санаторно-курортне лікування застрахованій особі не змінилася. Так, згідно з п. 4.4 Порядку № 12 застрахованій особі протягом календарного року може бути виділено лише одну путівку на санаторно-курортне лікування з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію або реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу, за винятком отриманої путівки на самостійне санаторно-курортне лікування дитини.

Рішення про надання такої путівки застрахованій особі приймається комісією із соціального страхування на підставі особистої заяви цієї особи і довідки для отримання путівки. Зауважимо, що наказом МОЗ від 14.02.2012 р. № 110 затверджено нову форму довідки № 070/о для отримання путівки на санаторно-курортне лікування (див. «ОП», 2012, № 13, с. 9), що є дійсною впродовж 12 місяців з моменту її видачі.

 

Тетяна РУДА, головний редактор
(e-mail: t.rudaya@id.factor.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі