Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ГРАНИЧНІ НОРМИ ВИТРАТ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ФСС ТВП У ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДАХ ОЗДОРОВЛЕННЯ НА 2013 РІК

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 05.03.2013 р. № 5 затверджено граничні норми витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення на 2013 рік.

Так, у 2013 році граничні норми витрат на часткове фінансування з коштів ФСС ТВП у розрахунку в середньому на оздоровчу зміну становлять:

на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування на одну дитину згідно з нормами, затвердженими постановою КМУ «Про затвердження норм харчування в початкових та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. № 1591) — не більше 39 грн. на один людино-день;

на лікування та культурне обслуговування дітей — не більше 3 грн. на один людино-день.

Постанова набрала чинності 16.04.2013 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ФОРМУ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СКОРОЧЕННЯ ВИРОБНИЦТВА

Наказом Мінсоцполітики від 19.03.2013 р. № 136 затверджено форму повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва.

Документ прийнято на виконання ст. 47 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI, яка зобов’язує роботодавця повідомляти територіальний орган про можливе зупинення (скорочення) виробництва в письмовій формі та у строки, визначені центральним органом виконавчої служби, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення і трудової міграції.

Зазначене повідомлення подають підприємства незалежно від форм власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом продукції, до центру зайнятості за місцем реєстрації платниками єдиного соціального внеску.

Строк подання повідомлення — не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва.

Наказ від 19.03.2013 р. № 136 набере чинності з дня його офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

 

МІНФІН ПЕРЕЗАТВЕРДИВ ПОРЯДОК ІНФОРМУВАННЯ РОБОТОДАВЦІВ ПРО НАЯВНІСТЬ ПОРУШЕНЬ ЗАСТОСУВАННЯ ПСП

На виконання п.п. 169.2.4 Податкового кодексу України Мінфін наказом від 07.03.2013 р. № 384 затвердив:

— Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, про позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу;

— форму Повідомлення про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податків або відновлення його права на податкову соціальну пільгу.

Положення цього Порядку застосовуються до роботодавців, працівники яких допустили порушення застосування податкової соціальної пільги (далі — ПСП).

Нагадаємо, що аналогічний Порядок та форму повідомлення про порушення застосування ПСП було затверджено наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1023.

Істотних відмінностей нової форми та нового Порядку, затверджених наказом № 384, від колишньої версії немає.

Наказ від 07.03.2013 р. № 384 набрав чинності 19.04.2013 р.

 

Оренда приміщення: коли плата буде базою для справляння ЄСВ

ПФУ в листі від 11.03.2013 р. № 6211/03-20 нагадав, що орендна плата, яка виплачується фізичній особі — орендодавцю юридичною особою — орендарем за найм (оренду) приміщення для виробничих цілей, не є базою для нарахування та утримання ЄСВ (ЄСВ не обкладається, у ЄСВ-звітності не відображається). На думку ПФУ, такі відносини регулюються ст. 759 Цивільного кодексу України та не мають ознак договорів про виконання робіт або надання послуг.

Водночас якщо юридична особа орендує житло для проживання в ньому своїх працівників, то оплата такого житла є базою для нарахування та утримання ЄСВ як зарплата працівника (оскільки така компенсаційна виплата для працівника згідно з п.п. 2.3.4 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5, належить до фонду оплати праці).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі