Теми статей
Обрати теми

Зарахування часу військової служби до стажу для виплати надбавки за вислугу років медпрацівнику

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Зарахування часу військової служби до стажу для виплати надбавки за вислугу років медпрацівнику

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Після закінчення медичного училища працював в лікувально-профілактичному закладі фельдшером, звідки був призваний в армію та після закінчення служби через два місяці повернувся до роботи на посаді медичного працівника.

Чи зараховується мені час служби в армії до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років? Адміністрація закладу відмовляє зарахувати цей стаж.

(запитання з електронної пошти редакції)

 

Механізм виплати надбавки за вислугу років медичним працівникам врегульовано Порядком виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок). Відповідно до п. 4 Порядку до стажу роботи для нарахування надбавки за вислугу років зараховується час строкової військової служби, якщо працівник до призову на військову службу працював на посадах лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою в державних та комунальних закладах охорони здоров’я і протягом трьох місяців після звільнення з військової служби (без урахування часу проїзду на постійне місце проживання) був прий-нятий на роботу на одну із зазначених посад в державний та комунальний заклад охорони здоров’я.

З огляду на викладене, фельдшеру, який після закінчення медичного училища працював в лікувально-профілактичному закладі, був призваний в армію та після закінчення служби своєчасно приступив до роботи на посаді медичного працівника, весь час служби в армії зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років.

При цьому інформуємо, що керівник закладу несе відповідальність за своєчасне і правильне визначення розміру заробітної плати працівників згідно з чинним законодавством. При встановленні факту неправильної оплати праці керівник закладу зобов’язаний вжити заходів щодо негайного виправлення помилок та виплати працівникові належної йому суми за весь час неправильної оплати, а також визначити ступінь дисциплінарної і матеріальної відповідальності осіб, безпосередньо винних у цьому (п. 1.10 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі