Чи враховується робота на посаді наукового співробітника до стажу для виплати надбавки за вислугу років викладачу університету

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Чи враховується робота на посаді наукового співробітника до стажу для виплати надбавки за вислугу років викладачу університету

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Просимо пояснити, чи враховується до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років викладачу університету час його роботи на посадах наукових співробітників у науково-дослідному інституті. Адже посада викладача — це науково-педагогічна посада.

(м. Івано-Франківськ)

 

Перш за все слід зазначити, що посаду викладача, яку автор звернення обіймає на цей час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.06.2000 р. № 963 (далі — постанова № 963) дійсно віднесено до науково-педагогічних посад.

Відповідно до абзацу дев’ятого ч. 1 ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII держава гарантує педагогічним та науково-педагогічним працівникам виплату щомісячної надбавки за вислугу років у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи.

Порядок виплати зазначеної надбавки затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок). Дія цього Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з раніше згаданим Переліком, що визначений постановою № 963, тобто виключно на педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Згідно із зазначеним Порядком врахування стажу роботи на посадах наукових співробітників до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі