Теми статей
Обрати теми

Навчальне навантаження викладача коледжу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Навчальне навантаження викладача коледжу

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Викладач коледжу (вищий навчальний заклад І — ІІ рівнів акредитації) має річне навчальне навантаження в межах 1080 годин. Чи може такий працівник виконувати педагогічну роботу з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік?

(м. Сімферополь)

 

Згідно з п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), навчальне навантаження між викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі. Цим пунктом передбачено, що обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

Водночас відповідно до п. 1 ст. 49 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III (далі — Закон) максимальне навчальне навантаження педагогічних працівників не може перевищувати 720 годин на навчальний рік.

Однак у наказі Міністерства освіти і науки України «Про застосування Закону України «Про вищу освіту» від 10.05.2002 р. № 296 відносно цієї норми роз’яснюється, що при застосуванні абзацу четвертого п. 1 ст. 49 Закону додаткові години навчального навантаження педагогічним працівникам встановлюються за їх згодою відповідно до п. 3 даної статті Закону та за погодженням з профспілковим комітетом вищого навчального закладу I — II рівнів акредитації з відповідною оплатою згідно із законодавством. У п. 3 Закону зазначається, що залучення педагогічних та науково-педагогічних працівників до роботи, не обумовленої трудовим договором, може здійснюватися лише за їх згодою або у випадках, передбачених законом.

Таким чином, викладач вищого навчального закладу I — II рівнів акредитації може мати навчальне навантаження більше ніж 720 годин на рік, а його максимального обсягу за основним місцем роботи не встановлено.

Щодо оплати праці викладачів вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації (крім педагогічних училищ), то п. 78 Інструкції № 102 передбачено, що середня місячна заробітна плата викладачам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації визначається шляхом множення годинної ставки викладача на встановлений йому обсяг річного навантаження і ділення цього добутку на 10 навчальних місяців. Годинна ставка обчислюється шляхом ділення місячної ставки заробітної плати на середньомісячну норму навчального навантаження (72 години). Встановлена середньомісячна заробітна плата виплачується викладачу за роботу протягом навчального року, включаючи час роботи в період канікул, що не збігається з відпусткою.

Викладачам, які стали до роботи протягом навчального року, середня місячна заробітна плата визначається шляхом множення годинної ставки цих викладачів на обсяг навчального навантаження, що припадає на повні навчальні місяці, які залишились до кінця навчального року, і ділення цього добутку на кількість цих же місяців. Заробітна плата за неповний робочий місяць у цьому випадку виплачується за фактичну кількість годин за годинними ставками. Погодинна оплата педагогічних працівників допускається лише при оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх через хворобу або з інших причин викладачів, яке тривало не більше двох місяців. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Iнструкції № 102, тобто за тарифікацією (п. 73 Iнструкції № 102).

Тобто оплата праці викладача з погодинного розрахунку можлива лише у випадку заміни тимчасово відсутнього працівника, якщо така заміна тривала не більше двох місяців, а також у випадках прийняття його на роботу всередині місяця — за фактично вичитану кількість годин у цьому місяці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі