Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

Затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів

З 19 березня 2013 року набрав чинності Указ Президента України «Про Міністерство доходів і зборів України» від 18.03.2013 р. № 141/2013, яким затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів України. Згідно з цим Указом Міністерство доходів і зборів є правонаступником ДПСУ і ДМСУ (і частково ПФУ).

Основними завданнями Міндоходів є:

— забезпечення формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків та зборів, митних платежів та реалізація єдиної державної податкової, державної митної політики, а також боротьба з порушеннями під час застосування податкового і митного законодавства, здійснення в межах своєї компетенції контролю за надходженнями до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів;

— забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів;

забезпечення формування та реалізації державної політики щодо адміністрування єдиного внеску, а також боротьба з порушеннями при застосуванні законодавства з питань сплати єдиного внеску;

— забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері контролю за своєчасністю здійснення розрахунків в іноземній валюті в установлений законом строк, додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), а також за наявністю ліцензій на здійснення видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, торгових патентів.

За Мінфіном залишилося формування податкової та митної політики (крім адміністрування податків, зборів, митних платежів), а за ПФУ — ведення персоніфікованого обліку надходжень ЄСВ та адміністрування пенсійного збору.

КМУ доручено у двомісячний строк привести свої акти у відповідність до цього Указу. Тому найближчим часом, найімовірніше, з’являться нові нормативно-правові акти, що реалізують положення цього Указу.

 

Молодь і спорт відокремили від освіти і науки

Президент України Указом від 28.02.2013 р. № 96/2013 затвердив заходи щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади.

Так, згідно з Указом створюються Міністерство освіти і науки України та Міністерство молоді та спорту України шляхом реорганізації відповідно Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Державної служби молоді та спорту України.

Зазначеним Указом Кабінету Міністрів України також надано доручення:

— унести до Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 09.12.2010 р. № 1085, відповідні зміни;

— розробити проекти положень зазначених міністерств та привести у відповідність до цього Указу інші нормативно-правові акти.

 

Виплати молодшим медичним сестрам протитуберкульозних закладів

Спільним наказом Мінсоцполітики та МОЗ від 13.02.2013 р. № 62/115 унесено зміни до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови).

Нагадаємо, що про ці очікувані зміни ми вже повідомляли на сторінках нашого видання в консультації фахівця ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я (див. «ОП», 2013, № 5, с. 27).

Так, відповідно до внесених змін молодші медичні сестри спеціалізованих закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну та активну форми туберкульозу, мають право на:

— надбавку за тривалість безперервної роботи в розмірі до 60 та 40 % посадового окладу (доповнено позиції 12 і 13 таблиці п.п. 4.1.1 п. 4.1 глави 4 Умов);

— підвищення посадових окладів (ставок) у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці на 60 та 30 % (доповнено п. 5.1 глави 5 додатка 3 до Умов).

Наказ № 62/115 набирає чинності з дня його опублікування та застосовується з 1 січня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі