Теми статей
Обрати теми

Працівника прийнято на роботу не з першого календарного дня місяця: визначаємо розрахунковий період для відпускних

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Працівника прийнято на роботу не з першого календарного дня місяця: визначаємо розрахунковий період для відпускних

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу з питань оплати праці Міністерства соціальної політики України

 

Працівника підприємства прийнято на роботу 02.01.2013 р. З 01.04.2013 р. йому надається частина щорічної основної відпустки. Яким у цьому випадку буде розрахунковий період для обчислення середньої заробітної плати?

(м. Харків)

 

У разі надання працівнику щорічної відпустки обчислення середньої заробітної плати здійснюється з урахуванням положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100.

Працівнику, який відпрацював на підприємстві, в установі, організації менше року, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка (абзац другий п. 2 цього Порядку). Для того щоб перший місяць роботи на цьому підприємстві ввійшов до розрахункового періоду, за який обчислюватиметься середня зарплата для оплати періоду відпустки, такий календарний місяць має бути повністю відпрацьовано працівником.

У зв’язку з тим, що 2 січня 2013 року було першим робочим днем для всіх працівників підприємства, січень 2013 року враховуватиметься при обчисленні середньої заробітної плати для працівників, які відпрацювали на підприємстві менше року, як повністю відпрацьований місяць. Отже, у цьому випадку розрахунковим періодом буде січень — березень 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі