Теми статей
Обрати теми

Стаж роботи для визначення надбавки за тривалість безперервної роботи медичним працівникам

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Стаж роботи для визначення надбавки за тривалість безперервної роботи медичним працівникам

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Як визначити стаж роботи для нарахування надбавки за тривалість безперервної роботи, якщо сестра медична працювала у виїзній бригаді швидкої медичної допомоги 10 років, потім перейшла працювати сестрою медичною у поліклініку та через 3 роки знову повернулася на попереднє місце роботи сестрою медичною у виїзну бригаду станції швидкої медичної допомоги?

(запитання з електронної пошти редакції)

 

Порядок і умови виплати надбавки за тривалість безперервної роботи визначений у розд. 4 спільного наказу Мінпраці та МОЗ «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови). Надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується працівникам за переліком посад і закладів (структурних підрозділів), наведених у розд. 4 Умов.

Право на цю надбавку мають фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою виїзних бригад швидкої медичної допомоги залежно від стажу роботи у таких розмірах: при стажі роботи від 3 до 5 років — 20 відсотків посадового окладу, від 5 до 7 років — 40 відсотків та понад 7 років — 60 відсотків (п.п. 6 п. 4.1.1 Умов).

Важливою умовою при зміні роботи працівника має тривалість перерви між звільненням з роботи та прийняттям на роботу. Так, у разі переходу працівника із закладу та посади, де він отримував надбавку за тривалість безперервної роботи, на іншу роботу, яка не дає права на зазначену надбавку, перерва між звільненням працівника за власним бажанням (без поважних причин) та прийняттям його на роботу не може перевищувати трьох тижнів (абзац четвертий п.п. 4 п. 4.1.3 Умов).

Отже, за таких умов, у нашій ситуації, якщо працівниця після 3 років роботи у поліклініці, де таку надбавку не отримувала, знову повертається на роботу у виїзну бригаду швидкої медичної допомоги, її попередній десятирічний стаж роботи у виїзній бригаді зараховується для виплати надбавки за тривалість безперервної роботи. У разі перевищення допустимого терміну перерви між звільненням і прийняттям на роботу (трьох тижнів) стаж для виплати зазначеної надбавки вважається перерваним.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі