Теми статей
Обрати теми

Робота на посаді медичного статистика: чи зараховується до стажу для надбавки за вислугу років працівникам Держсанепідслужби

ГАВРИЛЕНКО ЛІДІЯ
Чи включається стаж роботи на посаді медичного статистика посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби для надання надбавки за вислугу років згідно з постановою КМУ від 26.08.2009 р. № 910? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)

Ні, не зараховується, пояснимо чому.

Умови виплати надбавок за вислугу років працівникам системи Держсанепідслужби визначено Порядком виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 р. № 910 (далі — Порядок № 910). Пунктом 2 цього Порядку визначено коло посадових осіб Держсанепідслужби, на яких поширюється дія Порядку № 910, до якого не віднесено посади медичних статистиків.

Якщо медичний статистик працював у санепідстанції, то, ураховуючи, що установи Держсанепідслужби передбачені Переліком закладів охорони здоров’я, затвердженим наказом МОЗ від 28.10.2002 р. № 385, для них застосовується Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418).

У свою чергу, дія Порядку № 1418 поширюється на лікарів, фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності, до яких належать і медичні статистики.

Разом з цим, якщо особа працювала на посаді медичного статистика, навіть у штаті санепідстанції, і отримувала надбавку за вислугу років згідно з Порядком № 1418, то при переході на роботу посадовою особою державної санітарно-епідеміологічної служби попередній стаж роботи медичним статистиком не враховується для нарахування надбавки за вислугу років, оскільки це не передбачено нормами Порядку № 910.

З цього приводу Профспілка працівників охорони здоров’я неодноразово зверталася до МОЗ з клопотанням внести відповідні зміни до Порядку № 910, але питання залишилось невирішеним.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі