Теми статей
Обрати теми

Установлюємо надбавку за тривалість безперервної роботи лікарю-терапевту дільничному ЦПМСД

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Установлюємо надбавку за тривалість безперервної роботи лікарю-терапевту дільничному ЦПМСД

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

Лікар-терапевт дільничний прийнята на роботу до Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), що знаходиться в селищі міського типу та відноситься до міської місцевості, на повну ставку (обслуговує міське населення). Також у цьому закладі вона працює за сумісництвом на 0,5 ставки (обслуговує сільське населення). В якому розмірі виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи такому працівнику?

(запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)

 

У питаннях визначення порядку та розмірів виплати надбавки за тривалість безперервної роботи керуємося розд. 4 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови).

Згідно з п.п. 1 п.п. 4.1.1 Умов лікарям, незалежно від найменування посад, які працюють у дільничних лікарнях, амбулаторіях, у т. ч. тих, що увійшли до складу Центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) або до центральних районних, районних та міських лікарень, що розташовані в сільській місцевості, а також в амбулаторіях сімейної медицини, встановлено надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 відсотків залежно від стажу роботи на цих посадах та в закладах.

Ця норма стосується як закладів охорони здоров’я, перелічених у цьому пункті, так і їх структурних підрозділів.

З цього випливає, що медичні працівники як амбулаторій сімейної медицини, які є самостійними закладами, так і тих, що є структурними підрозділами ЦПМСД, центральних районних, районних та міських лікарень, мають право на надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 відсотків посадового окладу.

Отже, запитувач має отримувати надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 відсотків як за основною посадою, так і за сумісництвом.

З цього питання МОЗ надало роз’яснення у листі від 02.12.2013 р. № 10.03.67/3773/37584.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі