Теми статей
Обрати теми

Чи попереджувати лікаря про зміну розміру «хірургічного» підвищення окладу

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Чи повинна адміністрація лікарні попереджати лікаря-хірурга про зменшення розміру підвищення посадового окладу за оперативні втручання?

Для відповіді на запитання поглянемо на п.п. 2.4.2 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови).

У цьому підпункті сказано: посадові оклади лікарів-хірургів усіх найменувань, а також лікарів-анестезіологів, лікарів-ендоскопістів та керівників структурних підрозділів — лікарів цих спеціальностей, які визначені за пп. 2.1 і 2.2 Умов, підвищують за здійснення оперативних втручань залежно від обсягу, складності й характеру їх праці у таких розмірах: в амбулаторно-поліклінічному закладі (відділенні) — до 15 %, денному стаціонарі хірургічного профілю — до 25 %, стаціонарі — до 40 % посадового окладу.

Керівник закладу установлює конкретний розмір такого підвищення на підставі доповідної записки завідувача відповідного відділення, яка містить інформацію про кількість виконаних лікарем оперативних втручань за обліковий період (місяць, квартал, півріччя) з урахуванням їх складності. Про це також ідеться в листі МОЗ від 26.12.2007 р. № 10-03-68/2381.

 

Висновок: Підвищення посадового окладу за оперативне втручання не є постійною складовою окладу лікарів-хірургів, оскільки розмір такого підвищення може змінюватися за результатами роботи за певний обліковий період. Тому не треба попереджувати працівника про зміну розміру такого підвищення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі