Теми статей
Обрати теми

Лікар з економічною освітою: коли це допустимо

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Чи може магістр з вищою економічною освітою працювати лікарем-статистиком або завідувачем інформаційно-аналітичного відділу?

Так, може.

Для цього поглянемо на Перелік вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю, наведений у додатку до наказу МОЗ від 25.12.92 р. № 195. У ньому зазначено, що до медичної діяльності на посадах лікарів-статистиків або керівників інформаційно-аналітичного відділу допускаються особи з повною вищою медичною освітою або особи з вищою економічною, економіко-статистичною, статистичною та інженерно-економічною освітою.

Також слід враховувати п. 1 примітки до розд. І та ІІ Переліку: до роботи на посадах лікарів допускаються фахівці, які отримали спеціальну підготовку у вищих навчальних закладах та звання лікаря-спеціаліста з конкретної спеціальності (для лікарів) або мають сертифікат, що дає право обіймати посаду лікаря-спеціаліста (для фахівців з повною вищою немедичною освітою).

Теги лікар
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі