Теми статей
Обрати теми

Повістка військкомату: «пробіжить, пролетить, пропливе…»

шеф-редактор журналу «Податки та бухгалтерський облік» Голенко Олександр, експерти з питань оплати праці Бєлєвцова Людмила і Болохова Тетяна
Сьогодні військові комісаріати напружено працюють, розшукуючи як новачків — призовників, так і запасників — військовозобов’язаних. Дуже багато доводиться надолужувати і, зокрема, фактично заново налагоджувати контакти з «підопічними», втрачені в безтурботні роки… Робота йде у двох напрямках. Окрім звичайної практики — пошуку за місцем проживання, воєнкомівці все частіше вдаються до варіанта вручення повісток за місцем роботи. Для цього представники військкомату відвідують установи, організації, підприємства. Розглянемо цей варіант детальніше.

Про «призовні» обов’язки роботодавців ви вже читали в «ОП», 2014, № 11, с. 6 та № 12, с. 4.

Тепер поговоримо конкретно про повістки, що вручаються на роботі.

 

Мобілізація на марші

Почнемо з того, що сьогодні діє вже третій за рахунком мобілізаційний Указ № 15, яким (починаючи з 20.01.2015 р.) передбачено три черги (хвилі) мобілізації протягом 210 днів.

Виходить, що аж до 19.08.2015 р. повістки за мобілізацією «бігатимуть» за військовозобов’язаними. Але думається, що навіть якщо на той час і настане мир, військкомати вже не «скинуть обороти»…

Що ж до сьогоднішньої практики, то в загальних рисах процедура така.

Перша повістка слугує, по суті, запрошенням (текст розпочинається словом «пропоную»). Запрошенням, від якого не можна відмовитися.  Як правило, на цьому етапі звіряються облікові записи і перш за все — для військовозобов’язаних, звичайно — відомості про військово-облікову спеціальність (пп. 24 і 25 військового квитка, п. 5 військового квитка офіцера запасу). Якщо фахівець такого профілю армії потрібний, то оформляється інша повістка — зі словом «наказую» — і направлення на медкомісію, де визначається придатність до служби. З придатними проводиться бесіда про бажання служити. Найбільш гідні отримують повістку з наказом прибути з речами до пункту збору

 

Відділ кадрів установи як філія військкомату

Розглянемо коротко «призовні» обов’язки підприємства, установи, організації (далі — установа).

Перш за все: військовий облік призовників і військовозобов’язаних ведеться у військкоматі за місцем їх проживання ( ч. 1 ст. 33 Закону № 2232). Там, де військкоматів немає, ці обов’язки покладено на органи місцевого самоврядування.

Зі свого боку, роботодавець (установа, організація, підприємство) зобов’язаний вести персональний військовий облік призовників і військовозобов’язаних (а також резервістів) ( ч. 4 ст. 34 Закону № 2232; абз. 13 ч. 1 ст. 21 Закону № 3543).

Персональний військовий облік працівника в установі передбачає точне заповнення та своєчасну актуалізацію реквізитів розділу II «ВІДОМОСТІ ПРО ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК» особової картки працівника типової форми № П-2, затвердженої наказом Держкомстату та Міністерства оборони України від 25.12.2009 р. № 495/656. Вимоги до порядку ведення такого обліку встановлено Інструкцією № 660. Подробиці про ведення військового обліку шукайте у спецвипуску «ОП», 2014, № 18/1, с. 16.

Найголовніше: військовозобов’язаного або призовника приймайте на роботу, тільки якщо він перебуває на військовому обліку у військкоматі. Тому при кадровому оформленні обов’язково перевіряйте військово-облікові документи (п. 3.4 Інструкції № 660), у розділі «Відмітки про військовий облік» яких військкомат робить відповідні записи. За порушення цієї заборони керівнику підприємства загрожує адмінштраф у розмірі від 17 до 51 грн. (і від 51 до 119 грн. — за повторне правопорушення протягом року) згідно зі ст. 2113 КпАП.

Установа зобов’язана в семиденний строк повідомляти військкомат про прийняття на роботу і звільнення призовника і військовозобов’язаного ( ч. 1 ст. 38 Закону № 2232). Усі зміни облікових даних мають вноситися до особової картки за формою № П-2 не пізніше 5-денного строку. Про ці зміни щомісячно (до 5-го числа) слід повідомляти військкомат спеціальним донесенням за формою додатка 1 до Інструкції № 660 (подробиці див. у зазначеній вище статті). Мало того, не рідше одного разу на рік проводиться звірка даних особової картки за формою № П-2 з обліковими даними військкомату (п. 3.4 Інструкції № 660).

Це все до того, що військкомат точно знає про місце роботи своїх «клієнтів». І для вручення призовнику або військовозобов’язаному повістки працівникам військкомату набагато зручніше і, головне, надійніше заявитися до нього на роботу, ніж замаскувавшись під бабцю, чергувати на лавці біля будинку…

 

Зверніть увагу! Така повістка вважається врученою належним чином, тільки якщо відповідний солдатик власноручно розписався в її отриманні.

 

Найкоротша відстань до призовника — через відділ кадрів

Давайте разом поглянемо, які підстави для реалізації «простого шляху» дає військкомату законодавство.

Зрозуміло, у ньому прямо не написано, мовляв керівництво установи зобов’язане допустити представника військкомату для вручення повісток працівникам на їх робочих місцях!

Проте прямий припис сприяти військкоматам під час мобілізації (і в мирний час) в абз. 6 ч. 1 ст. 21 Закону № 3543 ви помітите неозброєним оком.

Не менш прямо в абз. 4 п. 3.4 Інструкції № 660 підприємству приписано сповіщати призовників і військовозобов’язаних про виклик до військкомату на вимогу останнього. Зрозуміло, і тут ви не знайдете прямої вказівки проводжати посильного з військкомату під білі ручки до робочого місця працівника…

Але хіба зворотне не сформульовано у ст. 2114 КпАП як «незабезпечення вимоги військкомату про інформування військовозобов’язаного (призовника) про виклик до військкомату»? А це — той самий адмінштраф у розмірі від 17 до 51 грн. (і від 51 до 119 грн. — за повторне правопорушення протягом року). Це, звичайно, «копійки», але насторожує набагато жорсткіша ст. 2101 КпАП, що передбачає за «порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію» адмінштраф у розмірі від 510 до 1700 грн. (і від 1700 до 5100 грн. за повторне правопорушення)… Іди доводь, що відмовившись «сприяти військкомату» (див. вище) у врученні працівнику повістки, ви не порушили законодавство про мобілізацію... Тим паче що згідно зі ст. 235 КпАП розглядають відповідні справи і накладають адмінстягнення самі воєнкоми.

До речі, обов’язок установ зі своєчасного сповіщення громадян, які призиваються на військову службу, тепер прямо прописано і в п.п. 1 п. 8 Указу № 15. Для реалізації цього завдання при держадміністраціях створено штаби зі сповіщення, які працюють безпосередньо з керівниками установ. Найбільш гонористим погрожуватимуть новою ст. 1141 ККУ — «перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань» (набула чинності 18.04.2014 р.).

Словом, повістки таки знайдуть своїх адресатів…

Чи означає це, що фахівці кадрової служби роботодавця можуть вручати повістки своїм працівникам? Тим паче, що такі чутки останнім часом досить поширені. Представникам військових комісаріатів хотілося б та мабуть було би зручно перекласти свої обов’язки на когось іншого. Але чи є для цього законодавче підґрунтя? Адже у деяких кадровиків паніка — що робити, якщо працівник відмовиться від отримання повістки, чи потрібно складати акт про відмову...

У цьому контексті ще раз нагадаємо про обов’язок роботодавця — сприяти військовим комісаріатам під час мобілізації та сповіщати призовників і військовозобов’язаних про виклик до військкомату на вимогу останнього. Крім того, відсутні будь-які правові норми щодо обов’язку роботодавця створити якісь особливі умови (наприклад, забезпечити своєчасне прибуття працівника до військового комісаріату шляхом виділення для цих цілей службового автомобіля). Суть такого «сприяння» де-юре полягає в тому, що роботодавець не повинен перешкоджати працівнику з’явитися до військового комісаріату. Наприклад, не можна направляти працівника у відрядження або доручати йому службові завдання, якщо його на цей самий час викликають за повісткою до військового комісаріату.

Тому саме вручати такі повістки повинні лише представники військових комісаріатів. А значить, роботодавець не повинен брати на себе обов’язок ні щодо вручення, ні тим паче щодо складання акта про відмову від отримання повістки. Отже, діємо виключно в межах правового поля.

Висновки:

— У строк до 19.08.2015 р. заплановано проведення трьох черг (хвиль) мобілізації.

— Повістка військкомату вважається врученою належним чином, тільки якщо призовник або військовозобов’язаний власноручно розписався в її отриманні.

— Закон зобов’язав установи сприяти військкоматам у сповіщенні працівників — призовників і військовозобов’язаних — про їх виклик до військкомату (у тому числі і шляхом доставки повістки за допомогою посильного із військкомату).

 

Використані документи

КпАП — Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

ККУ — Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 р. № 2341-III.

Указ № 15 — Указ Президента України «Про часткову мобілізацію», затверджений Законом України «Про часткову мобілізацію» від 15.01.2015 р. № 113-VIII.

Закон № 2232 —Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII.

Закон № 3543 — Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.93 р. № 3543-XII.

Інструкція № 660 — Інструкція з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях та навчальних закладах, затверджена наказом Міністра оборони України від 15.12.2010 р. № 660.

Теги повістка
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі