Теми статей
Обрати теми

Забули про таблицю 5? Виправляємося!

Ушакова Лілія, експерт з питань оплати праці (e-mail:ot@id.factor.ua)
У Звіті з ЄСВ за січень 2015 року в таблиці 5 не відобразили початок відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Як виправити?

Таблиця 5 Звіту за формою № Д4 призначена для реєстрації застрахованих осіб у системі персоніфікованого обліку відомостей. Якщо ви забули відобразити в ній початок відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, вам необхідно тільки:

1) сформувати доповнюючий звіт (титульний аркуш і таблицю 5 з типом документа «додаткова») з даними за відповідний період, яких не вистачає (п. 5.6 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454). Для цього використовуємо чинну на сьогодні міндоходівську форму № Д4;

2) подати такий звіт до своєї ДПІ. До органу Пенсійного фонду його нести не потрібно.

Приклад. Працівниці підприємства (Кот Ольга Петрівна, податковий номер — 2955555555) була надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами з 19 січня 2015 року. Помилково при формуванні додатка 4 за січень 2015 року відомості щодо працівниці не були відображені в таблиці 5.

 

Помилку виправляємо в березні 2015 року (див. рисунок).

 

img 1

 

Рис. Фрагменти доповнюючого Звіту за формою № Д4

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі