Теми статей
Обрати теми

Лікар УЗД психоневрологічного диспансеру: чи підвищувати оклад за «шкідливість»

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
У психоневрологічному диспансері працює лікар ультразвукової діагностики. Ця посада закріплена в штаті гострого психіатричного відділення. Чи має такий лікар право на підвищення посадового окладу на 25 % у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці?

Для відповіді на запитання звернемось до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Посадові оклади працівників психіатричних (психоневрологічних) закладів та підрозділів підвищують на 25 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці ( п. 1.5 додатка 3 до Умов № 308). Конкретний перелік посад таких працівників затверджує керівник закладу за погодженням з профспілкою залежно від функціональних обов’язків працівника та обсягу його роботи у шкідливих умовах праці ( п.п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308).

Зокрема, до вказаного переліку включають усіх працівників закладу (у тому числі лікарів незалежно від найменування), виконання посадових обов’язків яких пов’язане із наданням медичної допомоги (до медичної допомоги належить і ультразвукова діагностика) та медичного обслуговування психічно хворих.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі