Теми статей
Обрати теми

Новини та події

«СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВА» ДОПОМОГА ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ: УРЯД ВИЗНАЧИВ УМОВИ ТА РОЗМІР

Кабмін постановою від 08.08.2016 р. № 500 затвердив Порядок надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань (далі — Порядок). Зазначений Порядок (набув чинності 16.08.2016 р.) затверджено на виконання ч. 2 ст. 54 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIІI.

Згідно з новим документом кожен український держслужбовець може претендувати один раз на рік на матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Її виплачуватимуть у розмірі середньомісячної заробітної плати працівника.

Для отримання такої допомоги держслужбовець-претендент має подати особисту заяву. На відміну від проекту такого документа, що був підготовлений ще у травні поточного року, новий Порядок не містить жодних уточнень щодо переліку обставин, за яких вона може бути надана, і необхідності обґрунтування таких обставин.

Остаточне рішення про надання матдопомоги на соцпобут держслужбовцям прийматиметься керівником державної служби в державному органі в межах затвердженого фонду оплати праці. Щодо самих керівників держслужби та їх заступників рішення про надання такої допомоги приймається керівником відповідного державного органу за погодженням з відповідним органом вищого рівня (за наявності такого органу).

Державним службовцям, переведеним з одного держоргану до іншого, «соціально-побутова» допомога надається за умови, що вони не отримували її за попереднім місцем роботи в році, в якому були переведені.

РОБОЧА НОРМА — 2017 ДЛЯ П’ЯТИДЕНКИ

Мінсоцполітики в листі від 05.08.2016 р. № 11535/0/14-16/13 представило норми тривалості робочого часу для 2017 року. Скористатися показниками робочого часу, наведеними в додатку до листа, зможуть установи, організації, підприємства та працівники, які працюють за п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними днями в суботу та неділю за однакової тривалості роботи за день протягом робочого тижня. Для такого графіка роботи у 2017 році робочих днів буде 249, річна норма тривалості робочого часу для 40-годинного робочого тижня становитиме 1986 годин.

Крім цього, Мінсоцполітики зазначило, що для тих, хто працює за 5-денкою з вихідними в суботу та неділю:

— в обов’язковому порядку підлягають перенесенню вихідні дні: неділя 1 січня (Новий рік) — на понеділок 2 січня, субота 7 січня (Різдво Христове) — на понеділок 9 січня, неділя 16 квітня (Пасха (Великдень)) — на понеділок 17 квітня, неділя 4 червня (Трійця) — на понеділок 5 червня, субота 14 жовтня (День захисника України) — на понеділок 16 жовтня. Цього вимагає норма ч. 3 ст. 67 КЗпП;

— для 40-годинного робочого тижня напередодні святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП) скорочуються на одну годину такі робочі дні: п’ятниця 6 січня, вівторок 7 березня, понеділок 8 травня, вівторок 27 червня, середа 23 серпня, п’ятниця 13 жовтня. Відповідне розпорядження встановлено ч. 1 ст. 53 КЗпП.

НОВІ ШТАТНІ НОРМАТИВИ ДЛЯ ТЕРЦЕНТРІВ СОЦОБСЛУГОВУВАННЯ

Наказом Мінсоцполітики від 12.07.2016 р. № 753 затверджено Типовий штатний норматив чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). З дати набуття чинності цим наказом (на момент підготовки номера до друку офіційно не опубліковано) документ-попередник — наказ Мінсоцполітики від 30.03.2015 р. № 342 втратить чинність.

Оновлення нормативної чисельності за структурними підрозділами терцентрів пов’язані зі змінами, унесеними постановою КМУ від 23.12.2015 р. № 1093 (діють з 05.01.2016 р.) до Типового положення про територіальний центр і до Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру, затверджених постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1417.

Зокрема, установлено посади та критерії визначення їх нормативної чисельності для нового у структурі терцентрів відділення денного перебування (створено шляхом об’єднання відділень соціально-побутової адаптації та соціально-медичних послуг).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі