Теми статей
Обрати теми

Педпрацівник → науково-педагогічний працівник → педпрацівник: що з кваліфкатегорією за педпосадою

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Учителю художньої школи у 2009 році було присвоєно вищу кваліфікаційну категорію. З 2010 по 2016 роки цей працівник обіймав науково-педагогічну посаду в університеті, а у вересні 2016 року знову повернувся до художньої школи на посаду вчителя. Чи зберігається за ним вища кваліфікаційна категорія, присвоєна у 2009 році?

У п. 3.22 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930 (далі — Типове положення № 930), вказано: за працівниками, які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви у роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу*.

* У листі МОНмолодьспорту від 06.03.2013 р. № 2/5-13-576 до цієї норми доповнюється: зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання, які на момент звільнення педагогічного працівника не втратили свою дію. — Прим. ред.

Тож при відновленні педагогічними працівниками роботи за фахом за ними зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання незалежно від тривалості перерви у роботі.

Норма про втрату чинності кваліфікаційних категорій та педагогічних звань у випадку, коли вони не розглянуті (не підтверджені або не змінені) атестаційною комісією протягом 5 років з дня їх установлення (присвоєння), з дня набрання чинності Типовим положенням № 930 (тобто з 30.12.2010 р.) не застосовується.

Висновок: За вчителем такого типу позашкільного навчального закладу, як художня школа (школа мистецтв), який впродовж певного терміну не працював на такій педагогічній посаді, при поверненні на цю ж педпосаду зберігається (на термін не більше двох років) вища кваліфікаційна категорія, присвоєна під час атестації у 2009 році.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі