Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Підвищення окладів посадовим особам ОМС — на підході

Кабмін нарешті ініціює підвищення посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування (ОМС). Відповідний проект змін до постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268 з’явився для ознайомлення та обговорення на сайті СПО об’єднань профспілок, НТСЕР (http://spo.fpsu.org.ua/na-obgovorenni-v-spo/3034-proekt-postanovi-kmu-pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kmu-vid-9-03-2006r-268-ta-viznannya-takimi-shcho-vtratili-chinnist-deyakikh-postanov-kmu-shchodo-oplati-pratsi).

У ньому пропонують викласти в новій редакції додатки 48 — 54, в яких визначено схеми посадових окладів керівних працівників і спеціалістів апарату місцевих рад. Згідно з проектом найменший посадовий оклад у розмірі 2000 грн. буде встановлено для спеціаліста апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів у населених пунктах з чисельністю населення до 3 тис. і від 3 тис. і до 7,5 тис. осіб (додаток 54).

Нагадаємо: останнє підвищення окладів посадових осіб ОМС відбулося в грудні 2015 року.

Додаткове навантаження у держслужбовців: кому і як Оплатити

Мінсоцполітики в листі від 15.11.2016 р. № 1571/13/84-16 роз’яснило, як оплачувати додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця або за вакантною посадою.

Вказані виплати передбачені ст. 50 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі — Закон № 889). Порядок їх установлення такий: безпосередній керівник держслужбовця з додатковим навантаженням подає відповідне подання керівникові держслужби, який приймає остаточне рішення про встановлення виплати за додаткове навантаження.

Нагадаємо, що розмір виплати за додаткове навантаження визначається таким чином:

— 50 % посадового окладу тимчасово відсутнього держслужбовця — за виконання обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця (п. 3 ст. 52 Закону № 889);

— за рахунок економії фонду посадового окладу за посадою — за виконання обов’язків за вакантною посадою держслужбовця (п. 4 ст. 52 Закону № 889). Якщо обов’язки за вакантною посадою розподілені між декількома держслужбовцями, то виплата за додаткове навантаження визначається пропорційно навантаженню.

Крім того, Мінсоцполітики вказало, що керівнику структурного підрозділу (його заступнику) у зв’язку з виконанням обов’язків відсутнього держслужбовця цього підрозділу на час його відсутності установлення вказаних виплат не передбачене. Справа в тому, що держслужбовець — керівник структурного підрозділу (заступник керівника) розподіляє обов’язки між працівниками, координує і контролює їх роботу, несе відповідальність за якісне виконання ними завдань та обов’язків, а також надає методичну допомогу працівникам для виконання цих завдань та обов’язків. Тобто він повинен володіти знаннями, уміннями та навичками, необхідними для виконання завдань, покладених на цей підрозділ.

Лікарняний за період відпустки за «свій рахунок» у зоні АТО не оплачують

ФСС з ТВП у листі від 17.11.2016 р. № 2.4-46-2015 розглянув питання оплати лікарняного листа в період перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати на період проведення АТО у відповідному населеному пункті. Вказану відпустку надають на підставі п. 18 ст. 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504-96/ВР за бажанням працівника в обов’язковому порядку на період проведення АТО у відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більше 7 к. дн. після ухвалення рішення про припинення АТО.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV передбачено, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

У зв’язку з цим Фонд зазначив, що допомога по тимчасовій непрацездатності працівникові за час його хвороби, яка припадає на період перебування у відпустці без збереження заробітної плати, у тому числі у зазначеному випадку, не надається.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі