Теми статей
Обрати теми

Як оплатити викладачу-суміснику курси підвищення кваліфікації

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
У школі естетичного виховання один із викладачів працює за сумісництвом. За основним місцем роботи він обіймає педагогічну посаду в іншому навчальному закладі, від якого його направлено на курси підвищення кваліфікації. Як оплатити за сумісництвом (у школі естетичного виховання) дні, коли викладач проходить курси підвищення кваліфікації від основного місця роботи?

У ст. 122 КЗпП застережені гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, а саме передбачено: при направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігається місце роботи (посада) і провадяться виплати, передбачені законодавством.

Матеріальне забезпечення працівників, які направляються на підвищення кваліфікації, здійснюється відповідно до постанови КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695.

Згідно з п.п. «а» п. 1 цієї постанови для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки і навчання інших професій з відривом від виробництва, встановлюються такі мінімальні державні гарантії, як збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за час навчання.

Увага! За вчителями та іншими працівниками освіти, які направляються на курси і до інститутів удосконалення вчителів, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи.

Відповідно до п. 1.1 Положення про початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад (школу естетичного виховання), затвердженого наказом Мінкультури від 06.08.2001 р. № 523, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади (школи естетичного виховання: музична, художня, хореографічна, театральна, хорова, мистецтв та інші) є початковою ланкою спеціальної мистецької освіти, належать до системи позашкільної освіти. Згідно з п. 1.2 цього Положення школа естетичного виховання, заснована на державній та комунальній формах власності, має статус державного закладу освіти.

Висновок: За час перебування на курсах підвищення кваліфікації педагогічних та інших працівників освіти, зокрема й у такому позашкільному навчальному закладі, як школа естетичного виховання, незалежно від відомчого підпорядкування, має зберігатися середня заробітна плата за всіма місцями роботи з відповідним оформленням за кожним місцем.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі