Теми статей
Обрати теми

Дитячий лікар-невролог: визначаємо розмір надбавки за напруженість у роботі

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Наказом МОЗ від 11.10.93 р. № 214 для лікарів-неврологів, які ведуть амбулаторний прийом дітей з ураженою нервовою системою та дітей-інвалідів, передбачено виплату надбавки за напруженість у роботі в розмірі не менше 30 % схемного посадового окладу. При цьому про виплату надбавки за напруженість у роботі у розмірі до 50 % посадового окладу також ідеться в Умовах оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. В якому розмірі слід виплачувати надбавку за напруженість у роботі лікарю-неврологу дитячого неврологічного кабінету центру первинної медико-санітарної допомоги?

Почнемо з наказу МОЗ «Про удосконалення неврологічної допомоги дітям в Україні» від 11.10.93 р. № 214 (далі — наказ № 214). У п.п. 1.8 пропозицій, наведених з метою вжиття заходів до виконання цього наказу, вказано: лікарям-неврологам, які ведуть амбулаторний прийом дітей з ураженням нервової системи та дітей-інвалідів, встановлюється надбавка за напруженість у роботі у розмірі не менше 30 % схемного посадового окладу.

Проте наказ № 214 не зареєстровано у Мін’юсті, а положення, вказані у вищезгаданому підпункті, викладені лише як пропозиції. Враховуючи це, відзначимо, що наказ № 214 у частині оплати праці не застосовується.

При оплаті праці працівників закладів охорони здоров’я застосовуються Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519). Цей наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17.10.2005 р. за № 1209/11489 і є обов’язковим для застосування при нарахуванні заробітної плати працівникам галузі охорони здоров’я.

Згідно з п. 4.4 Умов № 308/519 працівникам можуть установлюватися надбавки за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі в розмірі до 50 % посадового окладу. Зазначені надбавки встановлюються працівникам у межах фонду оплати праці.

Висновок: Лікарю-неврологу дитячого неврологічного кабінету центру первинної медико-санітарної допомоги може бути встановлено надбавку за напруженість у роботі в розмірі до 50 % посадового окладу відповідно до п. 4.4 Умов № 308/519.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі