Теми статей
Обрати теми

Запис про роботу внесли до розділу «Відомості про нагородження»: виправляємо помилку

Богданова Анастасія, експерт з питань оплати праці
Виявилося, що у працівника нашої установи у трудовій книжці всі сторінки розділу «Відомості про роботу» заповнені. Ми внесли запис про переведення на іншу посаду до розділу «Відомості про нагородження». Чи не є це помилкою?

На жаль, є.

У розділі «Відомості про нагородження» трудової книжки фіксують інформацію тільки про нагородження державними винагородами України та відзнаками України. Таке передбачає п. 2.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту населення від 29.07.93 р. № 58 (далі — Інструкція № 58). Можливості вносити до цього розділу інші відомості ця Інструкція не допускає.

Проте вона попереджає: якщо всі сторінки відповідних розділів трудової книжки заповнені, її доповнюють вкладишем, який вшивають у трудову книжку (п. 3.1 Інструкції № 58).

Вкладиш, як і трудова книжка, має серію та номер. Та й заповнюють його (включаючи титульний аркуш) за місцем роботи працівника в такому самому порядку, що і трудову книжку.

Коли вносять відомості до відповідного розділу вкладиша, продовжують порядкову нумерацію записів трудової книжки. Наприклад, якщо в розділі «Відомості про роботу» трудової книжки останній порядковий номер 32, то в аналогічному розділі вкладиша перший запис має бути під номером 33.

Ви внесли запис про переведення працівника на іншу посаду неналежним чином — не до вкладиша до трудової книжки, а до передбаченого для інших цілей розділу «Відомості про нагородження». Це свідчить про те, що при заповненні трудової книжки ви припустилися неточності. А отже, повинні її виправити. Як це зробити правильно? Розповідаємо.

Перший крок. Відкрийте розділ «Відомості про нагородження» трудової книжки і внесіть до нього виправний запис у порядку, передбаченому п. 2.10 Інструкції № 58, а саме:

— у графі 1 проставте черговий номер, наступний за порядком за номером останнього (у цьому випадку — неправильного) запису;

— у графі 2 зазначте дату створення виправляючого запису;

— у графу 3 впишіть: «Запис за № таким-то недійсний, як внесений помилково до іншого розділу трудової книжки».

Щоправда, мусимо попередити: п. 2.10 Інструкції № 58 регулює порядок виправлення неточного, неправильного запису тільки для тих ситуацій, коли такий запис спочатку було внесено до належного розділу трудової книжки.

Проте, на нашу думку, цілком логічно застосовувати цей порядок і у випадках, коли правильний за своїм змістом запис було внесено до неналежного розділу трудової книжки. Адже інших варіантів Інструкцією № 58 все одно не передбачено.

Наведемо зразок виправного запису в розділі «Відомості про нагородження» трудової книжки (див. рис. 1).

img 1

Рис. 1

Другий крок. Заведіть вкладиш до трудової книжки, якщо його досі не було. У розділі «Відомості про роботу» вкладиша під порядковим номером, що настає за номером останнього запису в розділі «Відомості про роботу» трудової книжки, повторіть той запис, який ви помилково включили до розділу «Відомості про нагородження».

Наведемо нижче зразок (див. рис. 2) правильного запису про переведення у вкладиші трудової книжки в розділі «Відомості про роботу».

img 2

Рис. 2

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі