№22/1

Оплата праці, листопад, 2017/№ 22/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день при неповному робочому дні Лист від 10.10.2017 р. № 2536/0/101-17/284
  • Щодо ведення особових карток посадових осіб місцевого самоврядування Лист від 09.06.2017 р. № 5263/13-17
  • Щодо виправлення помилкових даних у статистичних звітах з праці Лист від 20.02.2017 р. № 09.3-07/33-17
  • Повідомлення про прийняття на роботу: складаємо без турбот Працевлаштовуємо працівника — повідомляємо фіскалів. Догма, яка вже укорінилася у кадровому житті. Нормативна база небагатослівна з приводу заповнення Повідомлення про прийняття працівника на роботу. Заспокоюють роз’яснення відомств — принаймні їх уже накопичилося немало. Проте й вони порою не в силі розв’язати усі робочі ситуації. Вихід є! У цій статті ми зібрали усе необхідне для заповнення вказаного Повідомлення за мінімум вашого робочого часу. Готові? Почали!
  • Працівник захворів під час випробування: визначаємо дату звільнення Працівника установи прийнято на роботу 20.09.2017 р. зі строком випробування 2 місяці. Випробувальний строк спливає 20.11.2017 р. Згідно з листком непрацездатності працівник хворів з 16.11.2017 р. по 20.11.2017 р. включно. В установі прийнято рішення про звільнення працівника як такого, що не пройшов випробування. Чи можна його звільнити 20.11.2017 р.?
  • Щорічна відпустка закінчується розірванням трудових відносин: визначаємо дату звільнення Працівник установи, який працює за безстроковим трудовим договором, звільняється за власним бажанням. При цьому він надав заяву про використання щорічної основної відпустки з 20.11.2017 р. з подальшим звільненням. Цей працівник має право на щорічну основ ну відпустку тривалістю 24 календарних дні. За сьомий робочий рік (з 12.03.2016 р. по 11.03.2017 р.) і восьмий робочий рік (з 12.03.2017 р. по 11.03.2018 р.) він не скористався жодним днем щорічної основної відпустки. Якою є дата звільнення в такому випадку?
  • Працівник обіймає дві посади: коли бути щорічній додатковій відпустці «за ненормованість» В установі працівник працює за основним місцем роботи на посаді бухгалтера з понеділка по п’ятницю — 8 годин на день, а також за сумісництвом на посаді інспектора з кадрів з понеділка по п’ятницю — 2 години на день (повний робочий день за посадою інспектора з кадрів — 8 годин на день). Чи має такий працівник за посадами бухгалтера та інспектора з кадрів право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день, якщо ці посади прописані в додатку до колективного договору як такі, за якими належить указана відпустка за «ненормованість»?
  • Запис про роботу внесли до розділу «Відомості про нагородження»: виправляємо помилку Виявилося, що у працівника нашої установи у трудовій книжці всі сторінки розділу «Відомості про роботу» заповнені. Ми внесли запис про переведення на іншу посаду до розділу «Відомості про нагородження». Чи не є це помилкою?
  • Дата виходу на роботу після відпустки для догляду до 3 років Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Дитині виповниться 3 роки 29.11.2017 р. Коли жінці слід виходити із цієї відпустки — 29 чи 30 листопада?
  • Налагоджуємо комунікаційну мережу Без обміну інформацією організація просто не може існувати… Для того, щоб узгодити свої дії і досягти спільної мети, всі співробітники повинні отримувати і відправляти певні відомості. Ось тільки часто буває, що хтось просто забув передати щось або не визнав за потрібне відзвітувати, поділитися уточненням, керівник поставив завдання не тому, хто реально повинен його виконувати, а той не відповів цьому самому керівникові, а пішов і поскаржився вищестоящому… Загалом, комунікаційна система, як і всі складні системи, нерідко збоїть… Яким чином налагодити обмін інформацією в організації? Які є правила і принципи? Якими бувають види комунікаційних систем? Про це все і не тільки — далі у статті.
  • Осінні переживання: що їм відповісти Осінь — непростий час для психіки людини. Недаремно саме в цей період поповнюються психіатричні та психоневрологічні заклади. «Вмирання» природи стає символом скінченності людини, плинності її життя. Завершення циклу, в’янення, відхід, прощання, розставання, підбиття підсумків — ось слова, які промовляє осінь. Природно, що саме в цей період будь-хто з нас, а чутливі, тонкі і романтичні натури особливо інтенсивно відчувають негативні переживання. Дамо їм імена: печаль, апатія, роздратування, тривога. Давайте розглянемо кожне з цих переживань і подумаємо, що їм відповісти, як обійтися з ними, для чого вони нам дані.
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у грудні 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі