Теми статей
Обрати теми

Оплата праці вчителя корекційно-розвиткових занять, який працює в інклюзивному класі

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Як здійснюється оплата праці вчителя корекційно-розвиткових занять, який працює в інклюзивному класі? Чи виплачуються йому надбавки за вислугу років, за престижність педагогічної праці, доплати за роботу в інклюзивних класах? Чи зберігається заробітної плати за канікулярний час учнів, за час простою та за час щорічної відпустки?

Згідно з пунктом 6 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 р. № 88, додаткові корекційно-розвиткові заняття (послуги) проводяться (надаються) фахівцями (з числа працівників закладу загальної середньої освіти та у разі потреби — додатково залученими фахівцями), з якими заклад загальної середньої освіти або відповідний орган управління освітою укладають цивільно-правові договори.

Оплата праці зазначених фахівців за проведення (надання) корекційно-розвиткових занять (послуг) здійснюється за ставками погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять у розмірах, передбачених для доцента або кандидата наук, які проводять навчальні заняття з учнями шкіл, установленими в додатку 5 до постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Розмір ставки погодинної оплати встановлюється у відсотках до окладу (ставки) працівника I тарифного розряду і складає для доцента або кандидата наук 3,4 %. Розмір посадового окладу працівника I тарифного розряду у 2018 році становить 1762 гривень. Таким чином, годинна ставка складає у поточному році 59,91 гривні (1762 х 3,4 %), а заробітна плата залежить від місячного обсягу проведених корекційно-розвиткових занять з кожним учнем чи їх групою.

Тривалість групових або індивідуальних корекційно-розвиткових занять для учнів з особливими освітніми потребами визначена у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 р. № 872 (далі — Порядок № 872).

Згідно з пунктом 11 Порядку № 872 корекційно-розвиткові заняття проводяться вчителями-дефектологами (корекційними педагогами) та практичними психологами, тобто педагогічними працівниками.

Тому вчителеві, який проводить корекційно-розвиткові заняття з учнями з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивному класі, має виплачуватися надбавка за вислугу років у відсотках від годинної ставки залежно від стажу педагогічної роботи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78 (ср. ).

Такому вчителеві має також установлюватися надбавка за престижність педагогічної праці у граничному розмірі 30 % від годинної ставки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 р. № 373, з урахуванням змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 р. № 23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів № 373 надбавка «за престижність праці» встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується педагогічним працівником.

У закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. № 1096» від 14.02.2018 р. № 72 вчителям та іншим педагогічним працівникам, які працюють з учнями (вихованцями) в інклюзивних класах та групах, здійснюється також доплата у граничному розмірі 20 %. Установлено, що зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи у цих класах (групах).

При оплаті праці вчителів та інших працівників, які працюють в інклюзивних класах та групах, слід дотримуватися рекомендацій Сторін Галузевої угоди між Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 — 2020 роки, зафіксованих у пунктах 6.3.20 та 6.3.23 щодо встановлення надбавок педагогічним працівникам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 373 та доплати за роботу в інклюзивних класах (групах), у максимальному розмірі, тобто на рівні 20 %.

Пунктом 8.3.3 Галузевої угоди керівникам органів освіти та закладів і установ освіти рекомендовано забезпечити оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу), а також оплату праці вчителів, вихователів, включаючи вихователів груп продовженого дня, музичних керівників, викладачів, інших педагогічних працівників закладів освіти у випадках, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Згідно з пунктом 1.4 Галузевої угоди її положення діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів освіти, які перебувають у сфері дії Сторін Угоди, і є обов’язковими для включення до колективних договорів, угод нижчого рівня.

Щодо щорічної відпустки, то відповідно до статті 3 Закону України «Про відпустки» за бажанням працівника у разі його звільнення (крім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому має бути надано невикористану відпустку з наступним звільненням. Датою звільнення в цьому разі є останній день відпустки. У разі звільнення працівника у зв’язку із закінченням строку трудового договору невикористана відпустка може за його бажанням надаватися й тоді, коли час відпустки повністю або частково перевищує строк трудового договору. У цьому випадку чинність трудового договору продовжується до закінчення відпустки.

Стосовно оплати праці щорічної відпустки, то пунктом 1 Примітки до додатку 5 до постанови Кабінету Міністрів України № 1298 установлено, що ставки погодинної оплати включають оплату за дні відпустки.

При цьому слід зазначити, що при погодженні проектів зазначених постанов ЦК Профспілки неодноразово наполягав на запровадженні підвищень ставок заробітної плати та посадових окладів педагогічних та інших працівників, які працюють у цих класах та групах, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 за роботу в навчальних закладах для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку або за наявності в них таких груп, що, на жаль, не враховано.

ЦК Профспілки продовжує роботу з відстоювання належної оплати праці педагогічних працівників за проведення корекційно-розвиткових занять та за роботу в інклюзивних класах та групах і розраховує на активну підтримку в цьому організаційних ланок профспілки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі