Теми статей
Обрати теми

Чи має право вихователь-методист дитячого ПЛО-центру на підвищення окладу

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи підвищується посадовий оклад вихователя-методиста дитячого психолого-лікувальнооздоровчого центру?

Статтею 12 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 р. № 2628-III передбачено, що відповідно до потреб громадян створюються, зокрема, заклади дошкільної освіти (ясла-садки) компенсуючого типу для дітей з особливими освітніми потребами віком від двох до семи (восьми) років, які поділяються на спеціальні та санаторні.

Відповідно до п. 3 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 р. № 305, ясла-садок компенсуючого типу (спеціальні і санаторні) — дошкільний заклад освіти для дітей віком від двох до шести (семи) років, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку; тривалого лікування та реабілітації відповідно до їх особистісних можливостей. Спеціальні дошкільні навчальні заклади функціонують для дітей з порушеннями слуху, зору, мови, опорно-рухового апарату, інтелекту, затримкою психічного розвитку. Санаторні дошкільні навчальні заклади функціонують для дітей з ранніми проявами туберкульозної інфекції, малими формами туберкульозу, хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, серцево-судинної, ендокринної систем, хворобами органів травлення, психоневрологічними захворюваннями.

Відповідно до Статуту комунального закладу ясел-садка — дитячого психолого-лікувально-оздоровчого центру у цьому закладі дошкільної освіти можуть функціонувати санаторні групи та передбачено можливість комплектування таких груп за одновіковими ознаками компенсуючого типу. Тому цей заклад дошкільної освіти належить до закладів компенсуючого типу.

Згідно з п.п. «в» п. 28 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників дитячих дошкільних закладів (груп) для дітей, які мають вади у фізичному чи розумовому розвитку, потребують особливих умов виховання або тривалого лікування, підвищуються на 20 відсотків.

Таким чином,

ставка заробітної плати вихователя-методиста дошкільного навчального закладу компенсуючого типу, до складу якого входять санаторні групи, підвищується на 20 відсотків, як і всім іншим педагогічним працівникам.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі