Теми статей
Обрати теми

Визначаємо стаж для виплати надбавки за вислугу років

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Працівник прийнятий асистентом до вишу на основне місце роботи на 0,25 ставки з навантаженням 150 годин (600 годин згідно зі ст. 56 Закону про вищу освіту х 0,25). Чи зараховується цей період роботи до науково-педагогічного стажу для цілей виплати надбавки за вислугу років? Чи вірно розуміти, що вимога п. 4 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78, застосовується лише у випадках, коли постає питання про зарахування до стажу для цілей надання надбавки за вислугу років періоду роботи за сумісництвом?

Пунктом 2 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78), передбачено, що до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, серед посад науково-педагогічних працівників передбачено таку посаду асистента.

Важливо! Час роботи на посаді асистента вишу має зараховуватися до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років незалежно від обсягу роботи, який виконується науково-педагогічним працівником відповідно до трудового договору, укладеного за основним місцем роботи.

Обсяг роботи впливає на зарахування її тривалості до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років лише працівникам підприємств, установ, організацій, які працювали за сумісництвом на посадах науково-педагогічних або педагогічних працівників. Така норма передбачена абз. 2 п. 4 Порядку № 78, яким установлено: працівникам підприємств, установ, організацій, які крім основної роботи працювали за сумісництвом на посадах науково-педагогічних або педагогічних працівників з обсягом роботи не менше ніж на 0,25 посадового окладу (ставки заробітної плати), до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується період роботи на цих посадах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі