Теми статей
Обрати теми

Встановлюємо оклади керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров`я України
Як установити посадовий оклад керівнику закладу охорони здоров’я та його заступникам. Якщо сума визначена у гривнях з копійками, чи потрібно їх заокруглювати?

Посадовий оклад керівника закладу охорони здоров’я встановлюється за підпунктом 2.2.1 наказу Міністерства соціальної політики та МОЗ України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови) залежно від групи з оплати праці, який підвищується за кваліфікаційну категорію у розмірах, які наведені в підпункті 2.4.1 Умов.

Посадові оклади його заступникам установлюють на 5 — 15 відсотків нижче від посадового окладу головного лікаря без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію керівника та інших підвищень (підпункт 2.2.2 Умов).

Якщо посадовий оклад керівника закладу охорони здоров’я за 17-м тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки становить 5286 грн., то його заступникам посадові оклади встановлюються на 5 — 15 відсотків менше від окладу керівника у розмірах:

• на 5 % — у розмірі 5022,00 грн. з урахуванням заокруглення

(5286 грн. х 95 % : 100 % = 5021,70 грн.);

• на 10 % — у розмірі 4757,00 грн. з урахуванням заокруглення

(5286 грн. х 90 % : 100 % = 4757,40 грн.).

При цьому порядок заокруглення наведений у пункті 2 Приміток до пункту 2.1 Умов, а саме: копійки до 0,5 грн. відкидаються, понад 0,5 грн. заокруглюються до 1 гривні.

Висновки

• Оклад керівнику закладу охорони здоров’я встановлюють залежно від групи з оплати праці, який підвищується за кваліфікаційну категорію.

• Посадові оклади заступників установлюють на 5 — 15 відсотків нижче від посадового окладу головного лікаря без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію керівника та інших підвищень.

• При визначенні посадового окладу заступників керівника його закруглюють за правилами, наведеними в пункті 2 Приміток до пункту 2.1 Умов.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі