Теми статей
Обрати теми

Додаткова відпустка на дітей для сумісників

Сезон відпусток триває. І закономірно, що працюючих матусь цікавить питання про можливість отримання додаткової відпустки на дітей (ст. 19 Закону про відпустки).

У самому Законі про відпустки чітко не прописано, як можна оформити таку відпустку: тільки за місцем основної роботи або ж і за сумісництвом теж? Тому компетентна думка фахівців Мінсоцполітики була б потрібна.

І ось у листі Мінсоцполітики від 26.06.2019 р. № 751/0/204-19 зроблено висновок: законодавством не заборонено надавати таку відпустку працюючим матусям-сумісницям.

Це означає, що соціальна додаткова відпустка на дітей може бути надана працівниці як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Заборгованість з лікарняних/декретних планується погасити

Ні для кого не секрет, що нині фінансування ФСС роботодавців із сум лікарняних/декретних затримується. У зв’язку з цим виникли незручності як для самих працівників, так і для їх роботодавців (податки і внески все одно треба заплатити вчасно). Нарешті Урядом прийнято заходи щодо додаткового фінансування ФСС для виплати матеріального забезпечення.

Урядом затверджено нові розміри пропорцій розподілу ЄСВ. Унесено зміни до постанови КМУ від 26.11.2014 р. № 675, якою передбачено з 1 січня 2020 року збільшити частину ЄСВ, що спрямовується на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і від нещасного випадку на виробництві (з 9,3759 до 9,5727), за рахунок зменшення частини цього внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття (з 5,0026 до 4,8058).

Крім того, Урядом за погодженням зі сторонами соціального діалогу тимчасово на один місяць (серпень 2019 року) вводиться пропорція розподілу ЄСВ у розмірі 0,1321 % (на страхування на випадок безробіття) і 14,2464 % (на страхування на випадок тимчасової непрацездатності і від нещасних випадків).

Затверджено нову форму декларації про доходи

Наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 р. № 177 у новій редакції викладено форму податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859, а також Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджену наказом № 859.

Ці зміни набудуть чинності з дня, що настає за днем офіційного опублікування наказу № 177. На момент підготовки номера не опублікований.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі