Теми статей
Обрати теми

«Солдат підприємства» у ЄСВ-звітності

Івлєва Наталія, експерт з оплати праці
Працівник надав повістку про проходження строкової військової служби за призовом. Як відобразити в таблиці 6 ЄСВ-звіту нарахований йому середній заробіток?

Нагадаємо, що середню зарплату працівникові, якого призвано на строкову військову службу, оподатковують ПДФО і ВЗ у загальному порядку. Також такий заробіток включають у базу нарахування ЄСВ. Причому, якщо працівник, якого призвано/який вступив на військову службу, працевлаштований за основним місцем роботи, дотримуйтеся вимоги про сплату мінімального ЄСВ-внеску.

Іншими словами, якщо середній заробіток такого працівника нижче МЗП, слід розрахувати додаткову базу нарахування ЄСВ і сплатити з неї ЄСВ. Жодних винятків тут немає.

У графі 9 таблиці 6 ЄСВ-звіту суму середнього заробітку, нарахованого працівникові за місяць, ми повинні відобразити з кодом категорії застрахованої особи — «47». Якщо середній заробіток нарахований працівникові з інвалідністю, ЄСВ нараховують за ставкою 8,41 % і відображають з кодом «66».

При цьому інші графи заповнюйте у звичайному порядку.

Розглянемо на умовному прикладі порядок відображення середнього заробітку «солдата підприємства» в таблиці 6 ЄСВ-звіту.

Приклад. Працівникові (Івакіну Олегу Петровичу, податковий номер — 2541175614), який проходить строкову військову службу з 07.11.2019 р., нарахований середній заробіток за листопад 2019 року в сумі 3299,58 грн. (ЄСВ — 725,91 грн.). Також нарахована зарплата в сумі 794,86 грн.(ЄСВ — 174,87 грн.).

Приклад заповнення таблиці 6 ЄСВ-звіту за листопад 2019 року наведемо на рисунку нижче.

img 1

Фрагмент таблиці 6 ЄСВ-звіту за листопад 2019 року

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі