Теми статей
Обрати теми

Донараховані лікарняні: заповнюємо ЄСВ-звіт

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
У липні 2019 року виявлено помилку: неправильно розрахована сума середньої зарплати для оплати періоду тимчасової непрацездатності одного з працівників (основний, без інвалідності). Внаслідок помилки була занижена сума лікарняних. Період лікарняного: 27 лютого — 4 березня 2019 року. Помилка виправлена в липні 2019 року — в бухобліку донарахована сума лікарняних 150 грн., у тому числі: за лютий (2 к. дн.) — 50 грн.; за березень (4 к. дн.) — 100 грн. Зарплата працівника в липні становила 5600 грн. Як відобразити донараховані лікарняні в ЄСВ-звіті?

У цьому випадку керуємося положеннями п. 9 розд. IV Порядку № 435.

Розпочнемо з того, що суми лікарняних у таблиці 6 ЄСВ-звіту ми відображаємо у звіті за той місяць, в якому вони були фактично нараховані в бухобліку. При цьому суми лікарняних відображаються в окремому рядку, окремо від суми зарплати.

У графі 11 таблиці 6 ЄСВ-звіту зазначаємо місяць і рік, за який проведено нарахування цих виплат, незалежно від того, в якому місяці вони були фактично нараховані в бухобліку.

У графі 9 зазначаємо код категорії ЗО — «29» (особа, якій у звітному періоді нараховані лікарняні).

Механізм відображення донарахованих сум лікарняних у таблиці 6 ЄСВ-звіту такий же, як і при нарахуванні лікарняних. Покажемо це на рисунку.

img 1

Таблиця 6 ЄСВ-звіту за липень 2019 року (донараховані лікарняні)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі