№13

Оплата праці, липень, 2019/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Працівник-новачок не відпрацював повний місяць: як розрахувати відпускні Коментар до листа Мінсоцполітики від 18.06.2019 р. № 928/0/206-19*
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо обчислення середньої зарплати для оплати часу відпустки працівника-новачка Лист від 18.06.2019 р. № 928/0/206-19*
  • Нові оклади та надбавки за ранг для ОМС: вивчаємо і застосовуємо Ось вже третій рік поспіль оклади посадовим особам і службовцям ОМС підвищують не з початку року, і навіть не з першого числа місяця. Цю традицію Кабмін, на жаль, вирішив дотримати і цього разу. Які зміни відбулися в оплаті праці працівників ОМС, коли і як застосовувати ці новації? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Перераховуємо червневу зарплату посадовим особам і службовцям ОМС Із попередньої статті (див. на с. 6) ви дізналися про зміни, внесені в постанову № 268*: про нові розміри окладів для посадових осіб і службовців ОМС, а також про підвищення розмірів надбавки за ранг. Проте, як завжди, застосовувати ці зміни доводиться заднім числом. А це означає, що треба перерахувати зарплату за червень. До того ж підвищення окладів впливає й на інші зарплатні складові, такі, як, наприклад, індексація зарплати. Про це і поговоримо…
  • Підвищено оклади ОМС: як коригувати «середні» виплати Розраховуючи середню зарплату згідно з Порядком № 100 після підвищення посадових окладів, ми повинні провести спеціальне коригування: або виплат, що включаються в розрахунок «середньої», або самої середньої зарплати. Як цю норму слід виконати після підвищення окладів посадовим особам і службовцям ОМС — розберемося в цій статті.
  • Вибори до Верховної Ради: що треба знати роботодавцю Весняні вибори 2019 року давно пройшли. Проте вони «принесли» нам не лише нового Президента України, але і позачергові вибори до Верховної Ради (відбудуться 21.07.2019 р.). Причому інтерес до останніх настільки великий, що не дивно, якщо ваш працівник виявиться безпосереднім учасником такого виборчого процесу. Як правильно оформити відсутність працівника, зайнятого у виборчому процесі, і чи треба оплачувати час, витрачений ним на неробочі обов’язки? Сьогодні ми дамо відповідь на ці запитання.
  • Занизили лікарняні: виправляємося У цьому матеріалі ми розберемося, як виправити ситуацію, коли занижена сума лікарняних. Нюансів такого виправлення багато, тому щоб нічого не пропустити, розглядатимемо увесь процес поетапно.
  • Донараховані лікарняні: заповнюємо ЄСВ-звіт У липні 2019 року виявлено помилку: неправильно розрахована сума середньої зарплати для оплати періоду тимчасової непрацездатності одного з працівників (основний, без інвалідності). Внаслідок помилки була занижена сума лікарняних. Період лікарняного: 27 лютого — 4 березня 2019 року. Помилка виправлена в липні 2019 року — в бухобліку донарахована сума лікарняних 150 грн., у тому числі: за лютий (2 к. дн.) — 50 грн.; за березень (4 к. дн.) — 100 грн. Зарплата працівника в липні становила 5600 грн. Як відобразити донараховані лікарняні в ЄСВ-звіті?
  • Працівники лабораторій закладів охорони здоров’я: оплата праці та додаткові пільги Чи мають право працівники лабораторій закладів охорони здоров’я, на які покладено органами охорони здоров’я функції обстеження населення з ВІЛ-інфекцій та дослідження крові, біологічних рідин, отриманих від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих, на підвищену оплату праці, додаткову відпустку, скорочений робочий тиждень та зарахування до стажу роботи у подвійному розмірі для оформлення пенсії?
  • Кому з бюджетників індексуємо липневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади у працівників бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в липні 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Індексуємо зарплату за липень 2019 року На липневу індексацію впливає індекс споживчих цін за травень 2019 року. Він склав 100,7 %. Крім того, з 1 липня виріс розмір прожиткового мінімуму. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за липень 2019 року, дізнаєтесь із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в липні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі