Теми статей
Обрати теми

Догана працівнику: чи потрібна згода представника трудового колективу?

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
В установі після розформування профспілки обраний уповноважений представник трудового колективу (далі — представник ТК). Чи потрібна його згода при винесенні догани працівникам установи, зокрема, тим, які були делеговані при розробці колективного договору (за аналогією з членами виборних профспілкових органів)?

В установі після розформування профспілки обраний уповноважений представник трудового колективу (далі — представник ТК). Чи потрібна його згода при винесенні догани працівникам установи, зокрема, тим, які були делеговані при розробці колективного договору (за аналогією з членами виборних профспілкових органів)?

Повноваження представника ТК

Так само, як профспілки і профспілкові представники, представник ТК наділений повноваженнями представляти інтереси працівників, захищати їх трудові та соціально-економічні права. Проте він не прирівняний у правах до профспілкових представників і профспілок. На нього не поширюється Закон про профспілки*, а також гарантії, передбачені ст. 252 КЗпП.

* Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» від 15.09.99 р. № 1045-XIV.

Повноваження представника ТК обмежені. Так, КЗпП визначає, що за відсутності в установі профспілкової організації (профспілкового представника) представник ТК обов’язково погоджує, зокрема:

• питання встановлення систем оплати праці в разі, коли колективний договір не укладений (ч. 11 ст. 96 КЗпП);

• строки виплати заробітної плати (ч. 1 ст. 115 КЗпП);

• розмір заробітної плати за першу половину місяця (ч. 3 ст. 115 КЗпП).

Його згода в інших випадках (наприклад, при розірванні трудового договору з працівником за ініціативою роботодавця, затвердженні правил внутрішнього трудового розпорядку, графіку відпусток, введенні підсумованого обліку робочого часу, дозволі на надурочні роботи, роботу у вихідні дні тощо) законодавством не передбачена. Подібні питання доцільно врегулювати в колективному договорі. Такий договір укладається між роботодавцем з однієї сторони й профспілковими органами, а в разі відсутності таких органів — представниками ТК з іншої сторони (ст. 3 Закону про колдоговори**, ст. 12 КЗпП).

** Закон України «Про колективні договори і угоди» від 01.07.93 р. № 3356-XII.

Виходячи із цього, якщо в установі немає профспілкової організації (профспілкового представника), питання, що належать до їх компетенції, можуть бути погоджені представником ТК.

Саме така логіка простежується в листі Мінсоцполітики від 27.03.2012 р. № 98/13/116-12.

Догана

Тепер безпосередньо про винесення догани працівникам підприємства.

Догана — один з видів дисциплінарної відповідальності (ст. 147 КЗпП). У загальному випадку роботодавець самостійно приймає рішення про винесення догани працівнику. Згода профспілки (профспілкового представника), а поготів представника ТК на це не потрібна.

Виняток — члени виборних профспілкових органів (ч. 2 ст. 252 КЗпП).

Надання згоди представника ТК на винесення догани працівникам, які були делеговані від структурних підрозділів при розробці колдоговору, трудовим законодавством не передбачено. Застосовувати тут аналогію з виборними профспілковими органами не доречно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі