Теми статей
Обрати теми

Другого шансу не буде! Зміни у Порядку оцінювання дерслужбовців

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
Постановою від 05.02.2020 р. № 58 Кабмін підкоригував Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затверджений постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Порядок).

Повторного оцінювання не буде

Головне нововведення — із Порядку виключили розділ «Повторне оцінювання».

Нагадаємо: раніше, у випадку коли за результатами оцінювання держслужбовцю виставляли негативну оцінку, то він міг пройти повторне оцінювання.

Тепер другого шансу не буде. Але негативна оцінка — це ще не остаточний «вирок».

Порядок доповнили новим пунктом 401, який передбачає, що служба управління персоналом буде інформувати суб’єкта призначення про «двієчника».

Матеріали оцінювання такого державного службовця (завдання і ключові показники, звіт щодо виконання поставлених завдань і ключових показників (у разі подання), заповнену форму щодо результатів виконання завдань державним службовцем, який займає посаду державної служби категорії «Б» або «В», за відповідний рік згідно з додатком 8, зауваження державного службовця щодо оцінювання результатів його службової діяльності (у разі подання) будуть передавати суб’єкту призначення.

Для встановлення обґрунтованості виставлення державному службовцю негативної оцінки суб’єкт призначення вивчає матеріали оцінювання і в разі необхідності заслуховує пояснення відповідного державного службовця та/або його безпосереднього керівника.У разі необґрунтованості негативної оцінки, виставленої державному службовцю, суб’єкт призначення зазначає своє обґрунтування у формі згідно з додатком 8 та не затверджує висновок з такою оцінкою.

У такому разі процедура оцінювання результатів службової діяльності відповідного державного службовця припиняється.

Тобто суб’єкт призначення самостійно (без повторного оцінювання) прийматиме остаточне рішення, чи об’єктивно була виставлена негативна оцінка держслужбовцю.

Інші зміни

1. Сам Порядок перейменували. Із його назви прибрали слово «типовий».

2. Звузили мету проведення оцінювання. Тепер це лише визначення якості виконання держслужбовцем поставлених завдань, прийняття рішення щодо його преміювання та планування службової кар’єри. А от про визначення потреби у професійному навчанні тепер не згадується.

3. Підкоригували спосіб визначення завдань і ключових показників для заступників керівників у державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України (крім Секретаріату КСУ, апарату ВС, вищих спеціалізованих судів, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, ДСА, Державного бюро розслідувань). Так само, як і керівникам таких держорганів, завдання і ключові показники заступників визначатиме уповноважена особа суб’єкта призначення.

Усі нововведення чинні з 12.02.2020 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі