№4/1

Оплата праці, лютий, 2020/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Електронна трудова книжка: перше знайомство Про запровадження електронного обліку трудової діяльності ви, шановні читачі, вже знаєте із попереднього нашого спецвипуску (див. статтю «Трудовий стаж: переходимо на електронний облік» // Спецвипуск «ОП», 2020, № 2/1). Сьогодні ми покажемо, як виглядає ваша електронна трудова книжка та де її знайти. Також розкажемо, як передати скан-копії паперової трудової книжки до ПФУ для внесення даних до Реєстру застрахованих осіб.
  • Повідомлення про прийняття на роботу директора скоро скасують Кабмін на засіданні 12.02.2020 р. підтримав проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 413».
  • Другого шансу не буде! Зміни у Порядку оцінювання дерслужбовців Постановою від 05.02.2020 р. № 58 Кабмін підкоригував Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затверджений постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Порядок).
  • Перезавантаження триває: дисциплінарне провадження стосовно держслужбовців за новим Порядком Персонал є головним ресурсом у системі державної служби, а його організованість та дисциплінованість мають вирішальне значення для належного виконання завдань держави. З метою підвищення ефективності державного управління Кабмін постановою від 04.12.2019 р. № 1039 затвердив новий Порядок здійснення дисциплінарного провадження (далі — Порядок). Саме цей документ тепер регламентує процедуру здійснення дисциплінарних проваджень стосовно державних службовців. Розглянемо головні елементи цього Порядку.
  • Охорона праці: як організувати на підприємстві Навряд чи хтось посперечається, що здоров’я — найбільша і водночас найкрихкіша цінність людини. Буває, що загроза життю і здоров’ю підстерігає на робочому місці. На щастя, це розуміє законодавець і зобов’язує роботодавців здійснювати заходи з охорони праці працівників. Про те, як все організувати, ми розповімо в статті.
  • Звільнення з роботи: як вигідніше для працівника? Чинний КЗпП серед підстав для припинення трудового договору на бажання працівника виділяє окремо угоду сторін (ст. 36) та розірвання трудового договору з ініціативи працівника (ст. 38). У разі якщо працівник вирішив поставити крапку у відносинах із роботодавцем і бажає звільнитися, він часто стоїть перед вибором: написати заяву за власним бажанням чи все ж за угодою сторін? Як правильно вчинити і чи є якась в цьому вигода? Давайте розбиратися.
  • Стоїте на обліку в центрі зайнятості — страховий стаж «капає»! Чи включається до страхового стажу для виплати лікарняних і декретних період перебування на обліку в центрі зайнятості? Також цікавить ситуація, коли працівник стояв на обліку в центрі зайнятості і в цей час виконував громадські роботи (допомоги по безробіттю не отримував).
  • Відпустка для догляду за дитиною до 6 років і скорочення штату Працівницю попередили про майбутнє звільнення у зв’язку зі скороченням штату 01.11.2019 р. У грудні вона принесла медвисновок про те, що її дитина потребує домашнього догляду, і написала заяву з проханням надати їй відпустку для догляду за дитиною до 6 років. Чи може керівник відмовити працівниці в наданні такої відпустки, зважаючи на звільнення у зв’язку зі скороченням, що намічається, або звільнити її в той час, коли вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 6 років?
  • Шкідливі умови праці: встановлюємо скорочений робочий час Які особливості встановлення скороченого робочого часу працівникам, які зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці?
  • Позачергова атестація педагогічного працівника Чи можна проводити позачергову атестацію педагогічного працівника, якщо попередня відбувалася у 2017 — 2018 роках?
  • Відпустка вихователя не за графіком Чи можна використати щорічну основну відпустку вихователем закладу дошкільної освіти не за графіком, а перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами?
  • Навчання персоналу. Узагальнюємо: кого, коли, як Навчання персоналу в сучасному світі, що постійно змінюється, — проблема насущна. Ще вчора ефективний співробітник мав лише невеликі навички роботи за комп’ютером, ось уже сьогодні він досвідчений користувач більшості програм, уже завтра кожному з нас, незалежно від сфери діяльності, краще б трохи програмувати. У цій статті підсумуємо всі найважливіші питання щодо навчання співробітників.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у березні 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі