Теми статей
Обрати теми

Позачергова атестація педагогічного працівника

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи можна проводити позачергову атестацію педагогічного працівника, якщо попередня відбувалася у 2017 — 2018 роках?

Відповідно до п. 1.9 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 (далі — Типове положення), позачергова атестація з метою підвищення кваліфікаційної категорії (тарифного розряду) педагогічного працівника провадиться за його заявою.

ВАЖЛИВО!

Позачергова атестація з метою підвищення кваліфікаційної категорії може проводитися не раніше ніж через два роки після присвоєння попередньої.

Згідно з п. 3.1 Типового положення заяви педагогічних працівників про позачергову атестацію, як і списки педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації, сформовані керівниками навчальних закладів, подаються до атестаційних комісій до 10 жовтня.

Пунктом 3.2 Типового положення передбачено, що до 20 жовтня атестаційна комісія затверджує списки педагогічних працівників, які атестуються, графік роботи атестаційної комісії.

Відповідно до п. 3.3 Типового положення педагогічну діяльність осіб, які атестуються, вивчає атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіка роботи до 15 березня.

Тому процедура атестації педагогічного працівника, незалежно від того, чергова чи позачергова, триває протягом року з жовтня по квітень, а присвоєння кваліфікаційної категорії педагогічному працівнику атестаційною комісією є підсумком процедури атестації.

Оскільки попередня атестація проходила з жовтня 2017 року по квітень 2018 року, то наступна позачергова атестація може провадитися через два роки, тобто з жовтня 2019 року по березень 2020 року.

Висновок

Педагогічний працівник має право подати заяву на позачергову атестацію з метою присвоєння І кваліфікаційної категорії у жовтні 2019 року, якщо атестувався на присвоєння ІІ категорії у 2017 — 2018 роках.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі