Теми статей
Обрати теми

Нові рахунки для сплати податків і внесків

З 1 січня 2020 року змінилися реквізити бюджетних рахунків.

Причина в тому, що Держказначейство почало відкривати рахунки для сплати податків і зборів відповідно до Плану рахунків № 1203*.

* План рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. № 1203.

Крім того, у зв’язку з переходом Держказначейства на новий План рахунків № 1203 зміняться не лише реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і ЄСВ, але також і прибуткові рахунки, відкриті на ім’я територіальних відділень ФСС в органах Казначейства за позабалансовим рахунком 3554 «Рахунки державних цільових фондів».

Увага! Зарахування платежів на нові бюджетні рахунки розпочалося з 03.01.2020 р.

Тому будьте уважними при сплаті податків і зборів. Перевіряйте реквізити нових бюджетних рахунків на вебпорталах органів ДПС, відділень Управління виконавчої дирекції ФСС або на вебсторінках Головних управлінь Казначейства в областях і м. Києві.

План-графік податкових перевірок на 2020 рік

24.12.2019 р. ДПСУ оприлюднила план-графік документальних планових перевірок на 2020 рік, дотримуючись вимог п. 77.1 ПКУ.

Цей документ включає 4 розділи.

До першого з них увійшли юрособи, що підлягають документальній плановій перевірці; до другого — фінустанови; до третього — фізособи, ну а до останнього — більш ніж 350 юросіб, що підлягають перевірці з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО, військового збору і ЄСВ.

Ознайомитися з документом можна за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/402509.html або на офіційному порталі ДПС у розділі «Головна» → «Діяльність» → «Плани та звіти роботи».

Перевірки страхувальників: план-графік на I квартал 2020 року

Наші читачі знають, що ще в березні 2019 року ФСС відновив проведення планових перевірок страхувальників з питань використання ними коштів Фонду. Тоді на офіційних вебпорталах органів Фонду були оприлюднені плани-графіки таких перевірок на II квартал 2019 року (див. «ОП», 2019, № 7, с. 3).

Не став винятком і 2020 рік. Тому не дивно, що вже до 20.12.2019 р. усі регіональні управління ФСС і ФСС у м. Києві оприлюднили плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на I квартал 2020 року.

Ознайомитися з кожним із них можна на офіційних вебпорталах зазначених органів.

«Електронна трудова книжка» — новий онлайн-сервіс від ПФУ

У той час як уряд лише направив до парламенту проєкт закону, що стосується обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, ПФУ вже запустив відповідний сервіс на своєму вебпорталі електронних послуг (portal.pfu.gov.ua).

Йдеться про сервіс «Електронна трудова книжка», в якому (як планується) буде розміщена інформація про всі трудові відносини працівника, а також про сплачені страхові внески. На сьогодні там уже є дані про прийняття/звільнення за періоди з 1998 року (з моменту старту персоніфікації).

Для внесення відомостей (самими застрахованими особами та їх роботодавцями), яких не вистачає, ПФУ ще повинен допрацювати механізм внесення сканкопій трудових книжок. Хочете скористатися послугою? Зареєструйтеся на вебпорталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису і зазирніть в особистий кабінет.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі