Теми статей
Обрати теми

Вчитель — завідувач бібліотеки: чи буде сумісництво?

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Вчитель із неповним навантаженням — завідувач бібліотеки у школі. Це сумісництво чи ні?

Умови роботи за сумісництвом врегульовані постановою КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 3 квітня 93 року № 245 (далі — постанова № 245) та спільним наказом Мінпраці, Мінюсту, Мінфіну «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 28.06.93 р. № 43 (далі — Положення № 43).

Відповідно до п. 1 постанови № 245 робітники, спеціалісти і службовці держпідприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. На умовах сумісництва працівники можуть працювати на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації у вільний від основної роботи час.

Відповідно до п. 2 постанови № 245 тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Із зазначеного випливає, що вчитель закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) має право працювати на посаді бібліотекаря в цьому ж закладі на умовах сумісництва, тобто поза межами основного робочого часу не більше половини місячної норми робочого часу.

Слід зауважити, що положеннями постанови № 245 не обумовлено, за якою роботою визначається норма тривалості робочого часу протягом місяця — за основною посадою чи на посаді за сумісництвом. Тому не виключається можливість визначати половину місячної норми від більшої тривалості робочого часу. Головне, щоб цей час роботи за сумісництвом був відпрацьований поза межами основного робочого часу.

Якщо обсяг навчального навантаження вчителя складає менше чи більше 18 годин на тиждень, то поза межами цього часу вчитель може ще виконувати роботу на посаді бібліотекаря в обсязі, не більше 20 годин, тобто не більше половини норми робочого часу за посадою бібліотекаря.

Крім того, згідно з п. 11 додатка до Положення № 43 не вважається сумісництвом інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи.

Отже, робота на посаді бібліотекаря в ЗЗСО в обсязі, за який виплачується зарплата, що у сумі із зарплатою за посадою вчителя не перевищує ставки зарплати вчителя, не є сумісництвом.

Вчителеві не може бути встановлено доплату за суміщення посади бібліотекаря, оскільки специфіка роботи за цією посадою не дозволяє виконувати протягом основного робочого часу обов’язки бібліотекаря.

Відповідно до п. 58 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, за наявності в закладах штатних посад бібліотечних працівників, їм установлюється доплата за завідування бібліотекою в розмірі 5 — 15 відсотків посадового окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі