№14/1

Оплата праці, липень, 2020/№ 14/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Е-паспорт на порталі «Дія» в кадровій діяльності На початку квітня 2020 року був запущений портал державних послуг «Дія». А наприкінці місяця Мінцифри презентувало в мобільному додатку «Дія» електронні версії ID-картки та біометричного закордонного паспорта. Причому було заявлено, що «паспорт у смартфоні» зможе цілком замінити собою документ у паперовому вигляді або ID-картку. Наскільки застосовна така новинка в кадровій діяльності? Зараз ми це з’ясуємо
  • Подарунки чиновникам: прийняти чи відмовитися Порядок отримання подарунків посадовими та службовими особами врегульований у нашій державі на законодавчому рівні. У цій статті ми нагадаємо основні моменти, пов’язані з отриманням подарунків: що взагалі не можна, а що можна, тільки обережно. А також згадаємо про те, що потрібно робити, якщо вам пропонують «сумнівний» подарунок.
  • Щорічна відпустка після декрету: розраховуємо «відпускний» стаж Працівниця прийнята на роботу за трудовим договором 14.02.2017 р. Тривалість щорічної основної відпустки — 24 дні. З 30.07.2017 р. по 22.08.2017 р. вона використала всі 24 дні цієї відпустки. З 23.08.2017 р. по 26.12.2017 р. їй надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами (126 к. дн.). З 27.12.2017 р. по 08.06.2020 р. вона перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. З 09.06.2020 р. перервала відпустку для догляду за дитиною та стала до роботи. А 22.06.2020 р. надала заяву про надання щоріч ної основної відпустки. Чи має право працівниця на щорічну основну відпустку? Якщо так, то якої тривалості відпустку можна надати?
  • Відпустка сумісника: чи можна відпочивати працюючи? Чи можна надати відпустку суміснику, якщо він продовжує працювати дистанційно за основним місцем роботи?
  • Виводимо працівників на роботу під час карантину Як правильно оформити повернення працівників до роботи під час карантину?
  • Зник працівник: чи можна звільнити за прогул? Працівник зник, не з’являється на роботі та не дає про себе знати. Як діяти роботодавцю? Чи можна звільнити за прогули?
  • Посада викладача курсів та відповідальність за неповну особову справу Які можуть бути штрафи за те, що в особовій справі немає автобіографії та «Особового листка з обліку кадрів» та додатка до нього?
  • Вчитель — завідувач бібліотеки: чи буде сумісництво? Вчитель із неповним навантаженням — завідувач бібліотеки у школі. Це сумісництво чи ні?
  • Відпустка шкільного бібліотекаря Яка тривалість відпустки бібліотекаря закладу загальної середньої освіти, який працює на цій посаді 21 рік?
  • Спеціальний стаж бібліотекаря Чи зараховується бібліотекарю закладу загальної середньої освіти до спеціального стажу для призначення пенсії за вислугу років час його педагогічної діяльності як вчителя у цьому закладі?
  • Як довго зберігати документацію У процесі провадження діяльності установи складають самі й отримують велику кількість найрізноманітніших документів. Організаційно-розпорядча, первинно-облікова, звітно-статистична, податкова, кадрова документація. І це далеко не повний перелік. Як визначити строк зберігання того чи іншого документа? Читайте в цій статті.
  • Строки зберігання кадрової документації Для організацій, у діяльності яких не створюються документи, що належать до НАФ, наведемо найпоширеніші документи зі строками їх зберігання з посиланням на відповідні статті Переліку № 578*
  • Відповідальність за порушення строків зберігання документів Адміністративну відповідальність за порушення законодавства про Національний архівний фонд та архівні установи передбачає ст. 921 КпАП*. Крім того, порушення строків зберігання бухгалтерських документів призводить до адмінвідповідальності за ст. 1642 КпАП, оскільки є порушенням установленого порядку ведення бухобліку (див. лист ГоловКРУ від 16.12.2002 р. № 02-18/724).
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у серпні 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі